KityKitten Creative Commons License 2007.09.07 0 0 12

Gondolatolvasó vagy ám!

Épp egy hete néztem ezt a cikket.

 

T.képp. azért kerestem rá mert arra voltam kíváncsi van-e értelme a melltartó viselésének v. se. Én ugyanis éveken át (kb.15évig) melltartó nélkül jártam, és ettől még egyáltalán nem lettek lógó, vagy megnyúlt melleim. / Szerencsém van ezt örököltem.

A ruhadarab mellőzésére nem csak az késztetett, hogy nehéz megfelelő méretűt találni, és ha az anyaga nem megfelelő rendkívül kényelmetlen viselet (lehet, hogy csak én vagyok túl kényes) - hanem az is, hogy úgy 14 évesen láttam egy kisfilmet a delta c. műsorban. Ez a a híradás a melltartókkal kapcsolatos ergonómiai kutatásokról szólt, az összefoglalásból azt tudtam meg, hogy bármilyen komoly erőfeszítéseket is tesznek a tökéletes melltartó megalkotásáért, a létező melltartók közül, csak igen kevés képes a kellő helyen és elégséges mértékben óvni a mellet a terheléstől. Egyszóval a legjobb melltartók se tökéletesek.

 

A netes kis írás szerint viszont a melltartó viselése, persze a megfelelő méretű és kialakításúé igencsak ajánlott, lévén az éveken át tartó terhelés károsan befolyásolja a mell formáját. Viselete különösen huszonéves kortól indokolt. 

 

Na most az utóbbi másfél két héten hordom - bár azt gondolnám ennyi idő alatt nem derül ki van-e hatás, de mégis úgy tűnik számít valamit.

Esetleg később beszámolok tapasztalataimról, de fognak ide írni nők is akiknek hasznára lenne a tapasztalat?

 

 

Előzmény: hasty (5)