godly Creative Commons License 2007.09.06 0 0 682

Sziasztok !

 

Kicsit OFF téma, de kertivasút építéshez kéne...

Szóval keresek:

- fém (szép alumínium, festetlen "polírozott") dobozt amire rakhatnám a váltó állító gombokat és a visszajelző ledeket. "Műszerdoboz" néven keresgéltem, de elég rondákat találtam csak. A keresett méret : legalább 4cm magas és kb. 12x20 cm (4gomb, meg 6 led kéne hogy ráférjen, meg bele egy 4x9x10cm-es doboz), ha lehet vízhatlan (egy kicsit pld. IP 44?)

- nyomógombokat (záró), amiket "nem lógnak" ki, tehát a dobozra lehet szerelni, nem túl nagyok, nem túl kicsik (szépek, pld. illik a dobozhoz), nem nehéz benyomni, és kb. 1A-t bírnak (nem csak mA-ket)(vízállóságra IP44, alig merek gondolni...)

- vezetéket a vezérlő dobozhoz. Ötletet is adhattok! Olyan többerű kábel kéne amiben van 4db  3-4A-t bíró szál (táp a trafótól, meg a pályához), 1+6db kb 1A-t bíró (váltó állítás), meg 6db vékonyabb (váltó visszajelzés)... (lehet benne több szál is a jövőbeni fejlesztésekhez, pld. állomás világítás...)

Ez 12-13-14 szál. Van olyan riasztó kábel amiben van ennyi szál (majdnem ennyi), de gyakran pld. 2x0,5mm + 8x0,22mm-es azaz "nincs elég vastag szál benne"... (Huh kicsit zavaros a leírásom, bocs). Szóval több, többerű vezetékből össze lehetne "rakni", de akkor még egy flexibilis gégecsőbe is be kéne rakni, amitől, kicsit nehézkes lenne az egész...

 

Keresgéltem interneten, Conrad, elektrotechnikai boltokat, de nemigen találtam jó cuccokat, hátha Ti tudtok segíteni...

 

Üdv:

Zoltán

 

u.i. bocs ha kicsit zavaros a kérdésem...