motyo_1999 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 712
Ismét felesleges dolgokra pazarolod a felháborodásodat.
Egy csomó sorozatból (pl. X-akták, Star Trek) szoktak kiadni videókat, amiken két-két epizód van összefűzve. Ezek persze általában vagy duplaepizódok, vagy valamilyen módon összefüggenek.
Alfa esetében csak egyetlen duplaepizód van, A szörnyek karneválja, ezt ki is adták ha jól emlékszem Destination: Moonbase Alpha címmel.
A másik három kiadott video pedig eredetileg össze nem föggő epizódokat próbál egybetenni. Pl. az Elszakadás végén szereplő titokzatos "Meta" bolygó, amiről a sorozatban soha többé nem hallunk, az "Alien Attack"-ban össze van mosva a "War Games"-ben szereplő bolygóval, eképp egyesítve a két részt. (Ezért alakulhatott ki az az alaptalan legenda anno, hogy a két bolygó azonos. Egy (magyarul is) megjelent Alfa-regényben viszont az "Élet vagy halál" antibolygójával azonosítják a Metát, ami közelebb van a sorozathoz, mivel ott valóban ez a második epizód. A valóság persze az, hogy a Metának semmi köze semmihez, az eltűnt a süllyesztőben.)

Az ilyen összefűzések természetesen mindig elsősorban pénzügyi indíttatású manőverek, és ekként is kell tekinteni rájuk.