szysssz Creative Commons License 2007.09.04 0 0 276

Inkább a budai hegyekben gondolkozz. Pl Hűvösvölgyben a gyerekvesút végállomásánál biztos, hogy találsz tűzrakó helyet és az erdőben parázs alapjául szolgáló keményfát.

 

A parázson sütheted pecsenyédet, de csinálhatsz saslikot is: hagyma, húsos szalonna, paprika közé a nyársra felszúrhatsz gombát, hústerméket vagy vékony, előre pácolt hússzeleteket, esetleg májat.

A nyársat becsomagolhatod alufóliába, s amikor megpárolódott parázson átsütöd. Nekem a fólia nélkül gyege parázson sült hús/saslik az igazi. Persze ehhez nagyobb türelem szükségeltetik.

 

Ha húsokat sütsz parázson, a parázs alá rejts el néhány alufóliába xsomsgolt krumplit. Fínom köret a húsok mellé.

Előzmény: nandan (263)