1. PEKTIMBONTÓ ENZIM: vízzel,cefrével,vagy gyümölcslével felhigítva adgonként juttatjuk darálás után a cefréhez,2-3 óra után átforgatni! 1-2 gr./hl. cefre → 3-5 óra szünet
2. START TÁPSÓ : felhigítva adgonként : 30 gr./ hl. cefre
3. FEHÉRAROMÁS FAJÉLESZTŐ: felhigítva adgonként 30 gr./ hl. Cefre →STOP!
4. TÁPSÓ : felhigítva adgonként 15 gr./hl. Cefre →1-2 héttel a fehéraromás fajélesztő után.
ALMA(erjesztett almacefre) /enyhén savas/
Ph: 3,-3,5 /általában gyümölcsnél 1,5-4,5/
Ph: 3,5-4,2 friss fogyasztásra szánt termésnél
Keverés:
Az első napon,/a hozzávalók hozzáadása után/
Az első héten (alaposan) 2x,utána soha többet.
Gyümölcs: kifogástalan,evés érett
Erjedés; Ph mérés,attól függ ha nem elég savas pl.almasav,foszforsav,kénsav.Az erjedés 2 hét,a kotyogót figyelni!(mert van amikor állitólag az erjedés megakad.) nálam ilyen még nem fordult elő..
Cukor; SOHA