gourmetvitéz Creative Commons License 2007.09.02 0 0 5038
 

1.    PEKTIMBONTÓ ENZIM: vízzel,cefrével,vagy gyümölcslével felhigítva adgonként juttatjuk darálás után a cefréhez,2-3 óra után átforgatni!            1-2 gr./hl.  cefre  → 3-5 óra szünet

2.    START TÁPSÓ :    felhigítva adgonként           :              30   gr./ hl. cefre

3.    FEHÉRAROMÁS FAJÉLESZTŐ: felhigítva adgonként           30 gr./ hl. Cefre →STOP!

4.    TÁPSÓ                                           : felhigítva adgonként           15 gr./hl. Cefre →1-2 héttel a fehéraromás fajélesztő után.

 

 

 

 

ALMA(erjesztett almacefre) /enyhén savas/

 

Ph:      3,-3,5    /általában gyümölcsnél 1,5-4,5/

Ph:      3,5-4,2 friss fogyasztásra szánt termésnél

 

Keverés:

Az első napon,/a hozzávalók hozzáadása után/

Az első héten (alaposan) 2x,utána soha többet.

 

Gyümölcs: kifogástalan,evés érett

 

Erjedés; Ph mérés,attól függ ha nem elég savas pl.almasav,foszforsav,kénsav.Az erjedés 2 hét,a kotyogót figyelni!(mert van amikor állitólag az erjedés megakad.) nálam ilyen még nem fordult elő..

Cukor; SOHA

 

Előzmény: hal65 (5037)