unikumi Creative Commons License 2007.08.31 0 0 381
De a topiknyitó azért kicsit általánosabban értette az utastájékoztatást, nekem úgy tűnt.

Jól tűnt! Ez is ide tartozik, pláne, hogy nem ökörségekről van szó, ahogy nem is homokozásról! Sőt, arra is szeretnélek megkérni Benneteket, hogy ha valakinek esetleg van ideje, kedve, vegye fel és tegye közkinccsé ezeket a mostanában sokat változó szövegeket, mert 1) év(tized)ek múlva nagy érték lehet; 2) biztos nem csak én vagyok itt "vidéki", akinek sajnos nincs lehetősége nyomon követni a Fővárosban folyó dolgokat, és bizony a "négyeshatosról" is sokszor az ICS-k jutnak eszébe :) És akárhogy is nézzük, az utasok számára ez is egy nagyon fontos dolog, mert miután a táblán sikerült kinéznie, hogy mikor kéne jönni a járműnek és felszáll rá, utána le is kell szállnia róla, de nem mindegy, hogy hol.

Egyébként ha már felmerült (bár ez viszont itt tényleg OFF, mert a Vasutas fórumba tartozik), Rábai Balázs nem véglegesen a "MÁV hangja", mert rengeteg helyen van Szalóczy, új beszerzések is vannak ilyen (egyébként kiváló) gépekből, és felvételek is természetesen mind a mai napig készülnek Szalóczyval. A Rábai-féle cég egy igen mocskos cég, a program sem tökéletes, a végeredmény, a bemondások meg végképp nem mondhatók annak. De ha valakinek tetszik, csak menjen ki a Nyugatiba...útirányon át...
Viszont kettőjükön kívül is van két gépekben alkalmazott hang, hiszen a két fent említett rendszerekhez angolul és németül beszélő hölgyek, illetve két kísérleti rendszer is található Egerben és Sárospatakon, más hangokkal.
Előzmény: vrobee (376)