A biológiai terápia valóban sokkal jobb(-nak tűnhet), mint az eddig alkalmazott bármely módszer, mivel közvetlenül az okot, ti. az immunrendszer "téves" működését hozza helyre. Míg a többi módszer (aranyinjekció, gyógyszerek, fizioterápia, fürdők stb.) kizárólag az okozatot, vagyis a gyulladást csökkenti le oly mértékben (az aranyinjekció esetében akár tartósan, évekre, teljesen a normál szintre), hogy az izületek fájdalom nélkül használhatóak, így nem alakul ki deformitás stb.
Az viszont minden új módszernél kérdés lehet, hogy milyen hatása lesz pl.10 év múlva? Mert 10 éve még lehet, hogy ki sem találták, nem is alkalmazhatták, tehát a szerzett tapasztalatok ilyen időintervallumban még nem állnak rendelkezésre. Ettől, mondjuk még lehet hatásos.
Nem tudom, én most agykontroll tanfolyamra megyek októberben, mert hiszem (és egyszer már saját bőrömön tapasztaltam), hogy az agynak hatalma van a test működése felett, s ha valami miatt az immunrendszerem "összekavarodott" és elkezdte ellenségként kezelni az izületi belhártya (vagy mi) sejtjeit, akkor mégis csak az agy irányít, vagyis remélem vissza lehet terelni a helyes útra.
S ha mégsem, akkor ott van az aranyinjekció, ezt egyrészt azért szajkózom, mert az egyik ismerősöm 25 évvel ezelőtt kapta, s azóta rendben van (!!), másrészt valamivel csak kell bíztatnom magam, ha a dokimnak mindössze annyira futja, hogy az állapotom "nem olyan súlyos", na kösz, legutóbb (júliusban) 352 volt a reumafaktorom és 42 a vérsüllyedésem. Én így is simán veszem az akadályokat, de ki tudja mi lesz 5, 6, 10 év múlva. Inkább most tennék valamit a gyógyulásom érdekében, mint akkor, amikor már a doki szerint is "komolyabb, súlyosabb" lesz a helyzet.