Hörpi Creative Commons License 2007.08.30 0 0 6884

Szervusztok!

Segítsetek, hogy vajon a mi a fenét csinálok rosszul az orchideáimmal? Elsősorban az átültetés érdekelne, ugyanis eddig minden átültetett orchideám kipusztult. Igaz, ebből kettő csigás volt, aztán átültetés után elsárgult és szétrohadt. Gondoltam, biztos sokat öntözöm, de a következővel is ez történt, pedig nem locsoltam, csak heti egyszer. Egy helyen azt olvastam, hogy ültetés után ne kapjon se tápoldatot, se vizet, igaz ez? Nem merem közvetlen napfényre tenni, mert a keleti ablakpárkányon rosszul viselkedtek, most sötétebb helyen vannak, de fonnyadnak, mattulnak, nem szép a levelük. A papucs egyszerűen kibújt(!) a közegéből, egy másik ugyan hajtott friss gyökeret, de szintén kidőlt belőle. Egy ismerős esküszik rá, hogy alulról kell öntözni, mindig legyen alatta egy kevés víz. Mondanom sem kell, kipróbáltam, erre az összes alsó gyökér elrohadt. Most nem nő egyiknek sem virága, sem levele, pedig kezdetben (télen nyilván ideális a helyük) szó szerint burjánzott az egész orchideásom. Most várok az átültetéssel, mert az eddigi sima orchidea közegem nem vált be, de hamarosan kihalnak a maradék virágocskáim is. HELP! Az orchidea fórumra nem írok, hogy ne zavarjam a szakembereket, de hátha idetéved valami tudós :o)