ALaci Creative Commons License 2007.08.28 0 0 2452
quilla, Fornalha, kardhal, szevasztok!
Vasárnap este érkeztünk haza. Ami nagyon tetszett - az Estrela-beli túra mellett - Portó és Lisszabon, ott is a Ribeira, ill. az Alfama negyed. Jellemző, hogy épp erre a két városra jutott a legkevesebb idő. Lisszabonban belehúztunk az éjszakába is, kerestünk egy fado-házat ( a Lusoban kötöttünk ki ). Hatalmas élmény volt! A legkevésbé tetszett Algarve, a húskombinát tengerparti városaival. Kivétel Lagos, a Bretagne-ra emlékeztető szikláival. Ezek után a Szent Vince fok sem jelentett nagy élményt. Sagres viszont nagyon helyes kis város ( vagy falu ).
Ifjusági szállókban szálltunk meg, ahol reggeli volt ( persze az etetésünket nem vitték túlzásba ), sajtot, kenyeret, gyümölcsöt, joghurtot tényleg olyan corás árakon vettünk, és ha elegünk volt már a levesporból, konzervből, 4-8 euro között vacsoráztunk.
Quilla, Fornala, ti kinn éltek, tehát lehet ( biztosan van is ) eltérő tapasztalatotok. Mi túristaként úgy láttuk, hogy a portugálok nagyon szeretnivaló emberek. Barátságosak és nagyon segítőkészek!
Üdv.M.