Kuruc71 Creative Commons License 2007.08.26 0 0 21625
Szervusz Hambureger2 !

Személy szerint én a fő problémának Afg-ban azt látom, hogy nincs meg az ország gazdasági alapja ahoz, hogy önműködő lehessen. Az elmúlt évtizedek alatt a háborúk a gazdaság gyökerét is elpusztították. A Szu megszállás alatt az USA, illetve Iszlám országok tömték őket fegyverrel ellátmánnyal. Emellett ott voltak a törzsi kereskedelmi bevételek mint fegyver, kábszer, stb.

Az ország működéséhez ma sincsenek meg a gazdasági alapok, pedig ez alapvető, mert a rendőrnek tisztességes fizetést kell adni, hogy valóban a rendre figyeljen, és számos egyébb költség is van amit nem részleteznék. Ezen bevételek hiányát nem pótolja egy egy híd, iskola, vagy éppen mecset felépítése.

Ráadásúl ha hirtelen kivonulna onnan minden "nyugati" csapat akkor azonnal szétesne a mostani látszólagos egységecske, és megint csak egy az iszlám szélsőségeseknek könnyű pályát hagynátok magatok után.

Szóval nem egyszerű a pálya, és ezért nem irigyellek benneteket. Azt viszont tudom, hogy vannak harcok amit meg kell vívni, mert nélkülük csak rosszabb lesz (lásd 1938 München ), de ez már más téma, és nem direkt Afg-ra utal.
Előzmény: Hamburger2 (21622)