vanchu Creative Commons License 2007.08.26 0 0 15
Na, utánanéztem. Az IIS sajna fizetős. (Az XP Pro-ban van benne, a home-hoz külön kell licenszelni).

Az Apache ingyenes, és fut az XP home-on.

A kiajánlott könyvtárak jogosultságait tipikusan a webszerver kezeli, ott alapszolgáltatás, hogy bizonyos könyvtárakhoz csak adott user fér hozzá, szal a hozzáférési jogosultságokat (usernév/pass, túloldali IP, akármi alapján) a webszerver kezeli. Láttam már olyan PHP scriptet, ami saját maga is kezelt jogosultságokat, de én a webszerverben jobban bízom.

A picivacak webszerverek tipikusan nem kezelnek se user-alapú hozzáférést, meg plugineket (PHP, SQL, PERL, .NET) se lehet rájuk aggatni. A HFS meg még csak nem is rendes webszerver, hanem egy spéci cucc, kiélezve a fájlmegosztásra... Tud feltöltött fájlokat fogadni PHP nélkül, de ha valami olyant akarsz csinálni, amit nem tud, akkor sanszod nincs. Zárt rendszer, nem lesz hozzá se PHP se semmi.

Az Apacheot nem ismerem, egyszer nekifutottam, de túl pilótavizsgás: Ezer mindent tud, aminek nekem a töredékére lett volna szükségem, és lusta voltam megtanulni. De sanszos, hogyha van hozzá webdav plugin, akkor menni fog, az Apache elég profi cucc.

Ha belefér, hogy távoli gépre installálj programot, akkor javaslom a hamachi-t (www.logmein.com). Profi cucc ez is, csinál VPN-t a gépek közé, és onnantól a sima windowsos shareket lehet látni. HTTP tunnelt használ, szal a tűzfalakon is átmegy, ha nincs spéci szűrés.
Előzmény: Doky586 (14)