Irgalmatlan nővérke Creative Commons License 2007.08.25 0 0 26
A Klubok, azaz a klubfórumok és klubtopikok körül szeretnénk eloszlatni némi homályt, ehhez Barátságos kollégám intelmeit idézném melyeket Geréb János (immáron fórum-halhatatlanná lett) friss nickhez intézett.

Barátságos
Hát kérlek, a klubhoz pár hozzászólásos nikkek nemigen férhetnek hozzá. A klub alapelve például, hogy oda sokadnikkek nem mehetnek, ott mindenki csak egy néven írhat.

Ahhoz, hogy beengedjelek, elébb meg kellene ismerni a munkásságodat, értve ez alatt, hogy a polfórumon képes vagy-e
1. életben maradni
2. túlzott kilengések nélkül beszélgetni


Geréb János
Nos, akkor engedd meg, hogy máris kilengjek, ugyanis egyrészt rendkívül önkényesnek tartom, hogy egy eredetileg nyílt fórumot csak úgy, az indító különösebb hozzájárulása nélkül zárttá lehet tenni, másrészt a belépést valamiféle előzetes vizsgához lehet kötni, amelynek a feltételei nem ismeretesek. Például mit nevezünk túlzott kilengésnek? Ki határozza meg a kilengés mértékét? Mégis, nem valamiféle utólagos értékelés alapján kellene esetleg valakit kizárni, ha destruktívnak, szélsőségesnek mutatkozna? Mégis hogyan adjak számot a "mukásságomról"?

Mindenesetre nagyon sajátságos policy.


Barátságos
Fordítsuk meg a gondolatmenetet, és akkor azonnal kitetszik, hogy onnan nem kizárva vannak népek, hanem oda beengedve.

Itt a fórumon te vagy a 819553. regisztrált nikk. Ebből a bőduletes tömegből kb. 1000 főnek van joga a klubba belépni. A valóságban a polfórumon összesen ha 1200 ember van, ebből úgy 200 az, aki százával gyártva a nikkeket telehányja a polidilit az ökörségeivel és a személyeskedésekkel. Azt mondod, az ártatlanság vélelmének égisze alatt adjunk jogot bárkinek a klubba. Hát nem. E jogértelmezés alapján kap jogot bárki ide a polidilibe. Ha itt elbassza a a renomét, innen már nem eresztjük tovább. A moderáció alapelve az, hogy a friss nikk = fikanikk. És mivel 100 esetből 1x fordul elő az ellenkezője, maradunk is ennél.

A klubfórum azért született, hogy akik anélkül akarnak beszélgetni, hogy közben állandóan a piiista, a bihartorda vagy a parkolóőr fasságait kelljen kerülgetni, megtehessék.

Mivel azonban ez a klubfórum szerencsétlenül el lett dugva 3 klikkelésnyi távolságra a megszokott dühöngdétől, nem igazán lett népszerű.

Most azt játsszuk, hogy az értelmes topikokat ide helyezzük, de teszünk egy apart kis láncocskát, hogy látszódjék a polidili topiklistájában is. Így aztán a szegény fikák nem tudnak ott tombolni.

Ezzel együtt természetesen a valóban jószándékú, új nikkeket is korlátozzuk, de ez ellen lehet tenni. Úgy ezer normális hozzászólás után már látjuk, hogy nem egy fórumromboló típus az illető, és kitárjuk a kaput. Ha az illetőt két klubtag ajánlja, hogy ismeri és normális, akár 20 hozzászólással is beengedjük.