newsmonger Creative Commons License 2007.08.24 0 0 16

Az olasz hatóságok felhívták a figyelmet arra, hogy az Ndrangheta lassan hatalmasabb szervezetté válik, mint a hírhedt szicíliai maffia. A Ndrangheta, a szicíliai Cosa Nostra, a nápolyi Camorra és a pugliai maffiaszervezetek osztották fel egymás között az Olaszország alvilágának "piacait". Ugyanakkor az olasz belügyminisztérium a közelmúltban megállapította, hogy e szervezetek kapcsolatokat építettek ki külföldi bűnszövetkezetekkel, különösen Kelet-Európában, a Balkánon, Ázsiában, Észak-Afrikában és Dél-Amerikában is.

 

 

Letartóztatták a spanyol belügyminisztérium egykori vezető hivatalnokát orosz bűnbandákkal való állítólagos kapcsolata miatt - adta hírül egy rendőrségi szóvivő hétfőn. Eduard Planells, a spanyol belügyminisztérium egykori barcelonai képviselője mellett további négy embert vettek őrizetbe - közölte egy rendőrtisztviselő, aki kilétének elhallgatása mellett nyilatkozott.

Az Europa Press hírügynökség a nyomozásban részt vevő forrásokat idéz, amelyek szerint Planellst azzal gyanúsítják, hogy munkavállalási és letelepedési engedélyhez juttatta az orosz maffia tagjait. A további négy őrizetbe vett személy közül kettő szintén a belügyminisztérium barcelonai munkatársa volt. A letartóztatásokat a spanyol korrupcióellenes ügyészség rendelte el az orosz bűnbandák utáni nyomozás keretein belül. Ennek során két év alatt 40 embert tartóztattak le, és több tucat bankszámlát zároltak.

Előzmény: newsmonger (15)