kerekerdö Creative Commons License 2007.08.23 0 0 10

Na megvan végre.

 

"

A ,ndrangheta Magyarországon fekteti be drogbevételeit

2007-08-23 15:08

A calabriai maffia, a ,ndrangheta klánjai Közép- és Kelet-Európában, főként Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Oroszországban fektetik be kábítószer-kereskedelemből származó bevételeik hatalmas részét - idézte csütörtökön az osztrák APA hírügynökség Nicola Gratterit, Reggio Calabria város államügyészét.

<!-- if(!window.goAdverticum)document.write(''); if(window.goAdverticum)goAdverticum.addZone(35982); <a href="http://ad.adverticum.net/click.prm?zona=35982" target="_top" title="Hirdetés"><img border="0" src="http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=35982" alt="Kattintson a hirdetésre!" /> --> Annak kapcsán szólaltatta meg a calabriai város vezető igazságügyi tisztségviselőjét, hogy Franco Frattini, az Európai Bizottság alelnöke, igazságügyi és belügyi biztosa javasolta előzőleg egy olasz törvény kiterjesztését egész Európára. A szóban forgó jogszabály előirányozza a maffia, illetve a maffiózók által megszerzett javak lefoglalását.

Frattini szerint azért lenne szükség erre az intézkedésre, hogy akadályozzák általa a maffia nemzetközi válását, hatalmas összegű külföldi befektetéseit. Ha Európa-szerte érvényes lenne ez a jogszabály, bárhol fektetnék be illegális jövedelmeiket a maffiózók Európában, mindenütt lefoglalhatók lennének javaik - mondta a Radio 24 olasz rádiónak adott nyilatkozatában.

Forrás: MTI

 

http://www.echotv.hu/?akt_menu=2&newsid=43042