extra pizza Creative Commons License 2007.08.23 0 0 1254
Először is hoztam Janssent a képességükért, hogy nagyon gyorsak. A 08-as tojó, amit importáltam, fantasztikus izmokkal rendelkezett, és a leszármazottjai már bizonyították, hogy sikeresek 1000 km-ig. Úgyhogy az új családom gyorsabb volt és még mindig problémák nélkül tudott repülni 750 kilométert.
Az először tesztelt példány ebből a kombinációból 77-990312 volt, amiről kiderült, hogy egy Hollandia valaha volt legjobb sprinterjei közül.
Meglepett ez a siker, ezért keményen rokontenyésztettem a 08-as tojót, aminek az eredménye 2 testvér, melyek féltestvérekből keltek. Mindkettőt kereszteztem az öreg beltenyésztett De Smet-Matthijs családdal. A legjobb eredmény 82-448368 volt, mely The Good Yearlingként vált ismertté.
Az öreg Desmet család és a 08-as vonal fantasztikus kombinációja miatt, én rendszeresen beltenyésztek és valahányszor megismétlem a keresztezést, értékes galambokat kapok a versenyekre és tenyésztésre.
A következő család, akit hoztam, egy keresztezett Janssen x Delbar volt, egy anya (Het Schoon Blauw) és a 2 fia. Turbó-vonalnak hívtam őket. Átörökítik fantasztikus erejüket a következő nemzedékeken, amik képesek egy óránál többet ellenszélben repülni és nyugodtan otthagyni versenytársaikat. Het Schoon Blauw-t megint soha nem reptették és senki sem hallott arról az emberről akitől vettem. De ez a tojó annyira lenyűgözött engem, hogy nem állhattam ellen a megvételének, és hogy kegjobbjaimhoz párosítsam. Az 1. nemzedéket már egy Nemzeti 1 díjast adott nekem 650 km-ről. Barátaim a Pilunthanakul testvérek Thaiföldön Derbyt nyertek az tekintélyes, 750 kilométeres Chiangray Kingscup Race-n, a 2. nemzedékből való galambbal! Ez szintén elég ok volt, hogy rokontenyésszem a Het Schoon Blauw-t, hogy biztos legyek a jövő keresztezéseiben.
Az a harmadik család, amit sikeresen behoztam, a Donkere Supercrack volt. A lánya a Triple 111, mely egy provinciális győztes, s a fia a 475-ös háromszoros provinciális nyertes. Egy másik nem versenyeztetett lánya 2 remek tenyészt adott, melyek szintén sosem lettek versenyen tesztelve, mindegyik keltett nekem egy-egy provinciális győztest.
Olvasva ez annyira könnyűnek látszik, de nem az!!
1986 telén vásároltam 2 Tournier madarat (ismét nem versenyeztettek), amiket párosítottam, hogy megfigyeljem az utódokat. Az első fiuk a 19871 Fiatal Nemzeti Ász lett. Egy évvel később adták a Nemzeti Orleans Derby győztesét. Mindazonáltal ezek, miután bekereszteztem őket a családomba, lassúbbá tették a következő nemzedéket. Ezeknek a madaraknak a többségét Thaiföldre vitték, ahol nagy távolságú versenyeket nyertek velük, bár csak bizonyos körülmények között.
Ugyanazon a télen vettem 7 Stichelboutot, és 3 párt alakítottam belőlük. Fontos győzelmeket hoztak nekem pl. 1993 1th Semi-National Ace galamb, de a nagyon erős passing-on(?) típusuk arra késztetett engem, hogy habozzak elajándékozni őket, hogy családom típusát meg ne változtassák.
Amikor sikeresen madarakat hozol a padlásodba, lehetséges, hogy néhány nemzedék után nyoma sincs a legnagyobb részének, mert valami speciális ok miatt elhagytak!
Remélem, hogy meggyőztelek téged, hogy fontos egy galamb vonásait tanulmányozni, mielőtt megveszed és tenyésztesz tőle egy teli padlás fiatalt. Úgyhogy következtess arra, hogy a legjobb versenyző vagy az ász galamb majdnem sohasem a legjobb tenyész. Néha a jobb lehetőségeink adódnak egy testvérrel.
Az utolsó példa:
A Daems & Son Belga győztes hímja, 3 évig az első 10-ben volt a National Bourges versenyben több tízezer versenytárs ellenében. Mivel ebben a padlásban sok volt a nyerő gén, odamentem és a Bourges-hím egy édestestvérével hazajöttem. Párosítottam őt a Good Yearlingem egy nagyon beltenyésztett fiával. Az első fiuk a 93-2353516-os hím:
Bourges 610 km 6319-ből 1.
Orleans 533 km 5540 3.
Etampes 475 km 672 3.
Valenciennes 240 km 3947 4.
Chateauroux 650 km 4711 8.
Orleans 533 km 5009 11.
St. Ghislain 220 km 2542 16.
St. Ghislain 220 km 4265 17.
Strombeek 160 km 2944 43.
Orleans 533 km 4619 43.

Mindkét szülő szabadon repülhetett, ez befolyásolta a fiukat egy kicsit? A bizonyítéknak meg kellene győznie téged, hogy ez nem elég ok. Ennek az előadásnak az alapvető elve: megpróbálja kiemelkedő tenyészekről és versenyzőkről megtudni, hogy mik a kiemelkedő jellemvonásaik. Ez az előadás megtanította neked, hogy hogyan lehet alkalmazni ezt a saját dúcodban, és hogy a közeljövőben galambod győzelemmel lepjen meg!

Ez a szöveg egy előadáshoz tartozott, a 4. Asia Pacific Racing Pigeon konferencián.
Előzmény: extra pizza (1253)