extra pizza Creative Commons License 2007.08.23 0 0 1253
Amikor egy tenyészpártól származó kiváló galambok alkotnak egy állományt, meg kell próbálnunk abból fiatalokat vásárolni. Bölcs dolog a fiúkkal és lányokkal kapcsolatos kutatást végezni, hogy lásd, jól továbbtenyészthetők, vagy sem. Ha így teszünk, tudjuk, mire számíthatunk, amikor úgy döntünk, hogy vásárlunk.
Hogy minden tiszta legyen, el kell ismernem, hogy lehetséges kiváló tenyészgalambot fogni a templomtoronyban, ha te nagyon szerencsés vagy. Mindazonáltal egy komoly galambász nem mászik be tornyokba, megpróbál nem függeni a szerencsétől, hanem elemez és gondosan választ, hol akar galambokat venni. Olvas és rendszeresen látogatja az érdekes padlásokat, ahol a sikerek egy tenyésztés-terven alapulnak.
Körülbelül jó 25 évvel ezelőtt Valere De Smet-Matthijs madarait választottam. Erős beltenyésztés segítségével rögzítette a világhírű Klarenje minőségét. Egy jó beltenyésztett madarat könnyű volt egy másik kiválóval párosítania. Az utód majdnem mindig erősen megmutatta a De Smet-Matthijs vonásokat. A legtöbb híresség 10-15 évig szaporított Nokere-ben és ez egy erős gerincet adott. Először a Klaren volt a leghíresebb tenyész, majd a fiai és lányai átvették a hatalmat. Ott a híres leszármazottak számosak.
Az igénybevétel szinvonala és a beltenyésztés, no meg a világhírű tenyésztő & versenyző a Klaren miatt, a padlás tele volt kiváló anyaggal. Nem volt probléma árulni itt és ott a legjobbakból, mert a helyüket évről évre új bajnokoknak adták át. Úgyhogy Valere feladta a gazdálkodást és onnantól Klaren és a leszármazottjai gondoskodtak a De Smet-Matthijs családról.
Amikor tanulmányozzuk a Klaren származását, hamar észre fogod venni, hogy ez több kiváló madárból áll. A családi pedigré használata egy kiváló módszer, amikor egy árverési listát nézel. Ez azonnal világossá teszi, hogy melyik madaraknak van tenyésztehetsége és melyiknek egyáltalán nincs!
Ezt választottam, innen származik a saját alapító madaraim családja. A Klaren 1946-ban kelt, és a hetvenes évek elején megszereztem sokat az unokái közül. Mivel a Klaren oly domináns volt, nem volt nehéz úgy dönteni, hogy megpróbálom újjáépíteni a vérét. Mert a Klaren gyerekei már nem éltek, elkezdtem szaporítani az unokáiból. Azokat választottam, melyek az intelligencia, intelligencia és karakter tekintetében voltak kiemelkedők. Szinte egyik sem látott soha versenykosarat az életében!
Párosítottam az unokákat egymás között, majd a gyerekeikkel, de csak a Klarent ismételték közös ősként. A beltenyésztésmódszert befejeztem azzal, hogy visszatettem a második nemzedéket egy unokához. Az ennyire áttenyésztett anyagot keményen teszteltem, de csak azokat hagytam meg, amelyeknél jelen volt az a minőség, ami a szülőről az utódra könnyen öröklődik!
A megfelelő tenyészanyag összegyűjtése és néhány generáció beltenyésztés után eljön az idő, hogy menj máshonnan keresztezési partnert keresni beltenyésztett madaaidhoz, mert a cél a versenyek megnyerése!
A cél úgy választani, hogy bebizonyosodjon, a keresztezés jól illeszkedjen saját terhelési szokásaimhoz. A friss vérnek, amit hoztam, volt néhány különleges jellemvonása, amivel javíthatnám a beltenyésztett De Smet-Matthijs családom minőségét. A keresztezett anyagot szigorúan teszteltem versenyeken. Néhány év után a legtöbb sikeres madarat a beltenyésztett öreg családhoz párosítottam, ígyhát javítottam az öreg családot azáltal, hogy jobb jellemvonásokat adtam hozzá. Az ilyen párosításból kelő fiatalokban van 25% friss vér, és egyaránt alkalmasak versenyzésre és tenyésztésre.
Előzmény: extra pizza (1251)