Doky586 Creative Commons License 2007.08.22 0 0 6

Nem biztos hogy nekem erre van szükségem. Nekem úgy tünik hogy az apache 'csak' egy web-szerver (és talán nem is WinXP alá), ami a feladatnak csak a kisebbik fele.

 

Nekem file-server kellene, ami azt jelenti hogy egy kijelölt könytárban (vagy az egész hdd-n) tudjon fileokat és könytárakat írni-olvasni, de ne csak egyben, hanem sokszáz alkönytárában is. Mint a könytárak hálózati megosztása. Mivel nem vagyok programozó, így a php sql és hasonló valamik nálam nem jönnek szóba.

 

Én valami olyasmire gondoltam mint a Barracuda Drive, de az sajnos fizetős (a wines verziója), és egyszerűbb is elég lenne. Ezen fileserver funkcióra ritkán lenne szükség, a PC egyébként általános használatban maradna: munka/office, 3D játék, netezés, stb..

 

Senki sem használja úgy a PC-jét hogy a rajta található sokezer filet bárhonnan el tudja érni, és az új szerzemények tucatjait bárhonnan fel tudja tölteni könytárakba rendszerezve.. ??

Ehez persze az ftp a legegyszerűbb, (milliónyi free ftp-szerver progi van), de mivel az ftp sok helyen korlátozva van tűzfallal, ezért kellene html alapú protokol (webdav), ami ugyanazt nyújtja..

 

A Jigsaw és a Zope-t sem ismerem. Használja valamelyikőtök ilyen célra őket? Ezek nemcsak webserverek?, hanem tudják azt mint az általam említett HFS progi +webdav -ot is?