koja 56 Creative Commons License 2007.08.20 0 0 1223

 

 Ha hozok egy galambot valahonnan,  a legjobb versenygalambomra rokon tenyésztett /legjobb x anyja v. apja /saját galambbal teszem párba. persze, hogy követelmény, minél jobban sorjázzon a legjobbra, mert rokontenyészteni csak a legjobbra szabad!!!

 

igy nem két ismeretlen úton indulok el,  ha nem lesz az elképzelésből semmi, tudom, hogy melyikkel nem érdemes nekem tovább foglalkozni!

 ha az első évben legyűrűzök 4-6 db-t, és már a beszotatásnál gondok vannak velük, vagy szanaszét szóródnak a fiatalok versenyén, nincs folytatás, de ha a fele biztatóan viselkedik, akkor a következő évben ismét 4-6 db, az már 10-12 db két év alatt, s ha ebből a harmadik év végére nem lesz 3-4 db akkor ez egy egy rossz párosítás volt, s a jövevénynek mennie kell!

Ha pedig beválik, akkor már mindjárt megvan következő lépés, a saját vonalam javítására. így nem kell a nagy tenyész állomány. ezért van az, hogy csak 1-2 galambot tesztelek 2-3 évig. Nem évente sokat! 2-3 évente kezdődik minden előről!

 

Tudom, hogy sok idő,meg probálkozás, de ez a szép benne!

Valószínű, hamarabb lenne eredmény ha 12 tenyész madárnál több lenne, de  amig 3 műszakba járok dolgozni, és keményen kell azért a pár forintért hajtani addig meghatározott keretek között galambászok csak!Szeretek minden galambommal valamilyen "személyes " kapcsolatot kialakítani,  ehhez sokkal több időre lenne szükség  a jelenlegi  létszámnál is.

Előzmény: Neon Licht (1222)