koja 56 Creative Commons License 2007.08.18 0 0 1176

 

 Nem teljesen értek veled egyet abban, hogy magyarországon nem használható a koefficiens  számolás. Egy példa a mi tagszövetségünkbe 2 röpcsoport müködik kb.10 éve, (10-12km) körökben, 95-90 tenyésztővel állandó vita téma a berepülés, egyesületek tele rakják a listát, illetve nem helyeznek galambot a szél írányától és erősségétől függően!

 

Ezért az egyéni és csapat díjakat röpcsorti szinten adjuk, előnye  a dolognak 5 helyett 10 Sporttárs kap díjat útanként, és így azon sporik is részesülnek a befizett díjalapból akik eddig még soha.

Hosszútávon viszont csak az egyesületi és a Tagszövetségi versenyt díjazuk,röpcsoportba már nem, mert valószinű, hogy a külső körűlmények kevésbé teszik írreálissá a versenyt 500 km felett.

 

Az általánost csináltuk pontszámítással és a katgoriákban elért csapat helyezési számok ősszeadásával, és csináltuk két évig a rövid + középen röpcsoporti csb. kooeffel, + Tagszövetségi hosszú  csb. kooeffel. Szerintem ez a második variáció volt az "igazságosabb", csak óriási baj van a Sporttársak csapatversenyes sok éves  beidegződésével, nem értették meg, miért előzi meg őt xy amikor neki mindig hamarabb volt 4 galambja.

  ELFELEJTIK a SPORTTÁRSAK, hogy is szól a kiírás

 10 KÜLDÖTT GALAMBÓL 5-ÖS BEFUTÓ

 tehát ha Béla mindig 4 helyez a lista elejére,

de nincs meg az 5. akkor nem teljesítette a kiírás feltételeit. JÓSKA viszont a lista második felébe mindig 5.-öt akkor a kiírás értelmében Jóskának jobb a csapata.

Nem értem Béla miért akar még a jogos egyéni díjai mellé olyan csapat díjat is aminek a kiírási feltéleit nem teljesítette?  

Vagy én látom rosszul a dolgokat? Az is lehet!

Előzmény: geler (1173)