kris12 Creative Commons License 2007.08.16 0 0 3024
Bocsánat, csak éppen benéztem a topikba. Kénytelen vagyok megvédeni Egelyt.
Kb. fél évvel ezelőtt vettem egy Egely-kereket. A maximumom 483% az átlagom mostanában 250% körül van (mindkét kézzel). Van olyan családtagom, akinek éppen csak eléri a százat. Melegebb lenne a kezem, mint az övék? (Különben is, ha a tenyér melegebb, mint az ujjak, akkor a tenyérnél erősebb függőleges áramlás alakul ki, és az ujjaktól a tenyér felé kellene forogni a keréknek, de általában ennek ellenkezője történik.) Badarság.
Miért van az, hogy mérés közben, ha valaki elkezd hozzám beszélni, és mondjuk felbosszant, lelassul a kerék, és ha megfelelően koncentrálok, felgyorsul. Meg vagyok győződve, hogy egy a hivatalos tudomány által nem ismert jelenségről van szó. A hivatalos tudomány azonban fafejű, és azt mondja, hogy aminek a működését nem tudja leírni, az nincs. (És mégis forog az Egely-kerék!) A tudományos bizonyítás, vagy cáfolás nem az én dolgom, hanem a kutató laboratóriumoké. De vehetnénk más parajelenséget is, ahol hasonló a helyzet.
Az már egy külön pszichológiai téma lehetne, hogy miért bántják ezt a szegény Egelyt, pedig nem tett semmi rosszat, csak valahogy néhány embernek ellenszenves. Ennyi.