Kováts Gábor János Creative Commons License 2007.08.15 0 0 40
Kedves Amet!

 

Idézeted, amellyel korábbi érvedet szeretnéd megtámogatni bizony kérdéseket vet fel. Miért nem jelenik meg ez a beszámoló más evangéliumokban, Pál leveleiben, aki időben közelebb megfogalmazva írásait, bizony Jézust nevezi az első feltámadottnak? Miért csak sokaknak, és nem mindenkinek jelentek meg? Mit jelent a megjelenés, és hová lettek a jelenések után?

 

Ez alatt azt értem, hogy a teljes győzelmet a földi életében a bűn fölött, mint ember, előtte senki sem nyerte el. Vagyis az újjászzületés/megszentelődés folyamata az esetek nagy százalékában megszakad a földön, a földi halállal, de odaát folytatódik azoknál akik az Igazságot magáért az igazságért keresik, és megélik

 

Logikád szerint, Jézus feltámadása után már egyetlen ember sem szentelődött meg, hiszen testben való feltámadásról nem tudunk. Ekkor viszont felmerül a kérdés, elgondolásod alapja honnan származik, ki az, akinek tudomása van a túlvilági dolgokról, történésekről?

Úgy gondolom, az ilyen spekulációk nem visznek előre. Jézus életében ilyen értelemben nem nyilatkozott. Felesleges és káros elméletek nőnek ki a hasonló írásmagyarázatokból.

 

Jézus, mint mindenttudó Isten tudta, hogy korlátok közé szorított emberi, kisérthető mivoltában, akkor amikor őt jó mesternek nevezte valaki, még nem volt tökéletes (Isten megjelent testben, megigazíttatott lélekben...1Tim 3,16), ezért hivatkozott akkor Istenre, aki egyedül jó!

 

Emberi mivoltából az is következik, hogy mindent nem tudhatott. Szavai értelme máshol keresendő, elsősorban az egyenes értelemben: elhatárolta magát a tökéletességtől és attól, hogy isteni tulajdonságokkal ruházzák fel akkor és most. Az ilyen emberi okoskodások minden baj forrása, mivel messze vezet az igazságtól.

 

Hátra volt még a legnagyobb kisértése a kínhalál, ami felett igazságban győzött, és akkor jutott tökéletességre.

 

Mivel gondolom hasonlatossá kívánsz hozzá lenni, érdeklődnék az időpontod felöl?

 

Szép mesék és emberi okoskodások helyében próbáld más szemmel nézni az írásokat és ne másokéval…

 

Üdv: KGJ

Előzmény: Amet (33)