kovacsgyula44 Creative Commons License 2007.08.14 0 0 20718

Survivor!

Matattam,matattam, de a bölcsek kövét még sohasem találtam sem a zsebemben, sem máshol.

Nemzeti érzés. 1969-ben Kapusztyin Jarban, az addigra már a "Varsói Szerződés Szégyene" megtisztelő címet egykarácsonyi éjféli mise látogatásért kiérdemelt hadnagyként 15 perc alatt képeztem geodéziai, giro és csillagászati irányt egy úgynevezett menetből történő rakétaindítás során. A munkámat ellenőrző szovjet, masztyor minősítésű őrnagy egyszerűen valami csalásra gyanakodott, nem akart hinni a szemének. Az 50-edik percben nekem kellett elmagyaráznom a "masztyor"- nak a Nap irányszámítása képletében az előjel szabályokat, hogy orosz részről legyen legalább egy ellenőrző irány.

Tudom én akkor egy internacionalista hazaáruló kollaboráns voltam, és csak illúzió volt részemről és katonáim oldaláról is az a mellünket dagasztó érzés, hogy mi magyarok vagyunk.

Ugorjunk időben egy nagyot.2000, Várpalota, tüzérségi éleslövészet a tüzérdandárral parancsnokhelyettesként néhány nappal a felmentési idő kezdete előtt. 81 VIP vendég, harmada külföldi katona vagy civil. A többiek HM, IM, magyar hadiipari cégek képviselői. A tüzérdandár tart egy bemutatót teljes egészében a NATO előírásai szerint. A NATO-énál sokkal szarabb lövegekkel és sorozatvetőkkel a NATO pontossági és időnormáin belül.

Tudom, én ekkor egy multinacionalista hazaáruló kollaboráns voltam, és csak illúzió volt részemről és katonáim oldaláról is az a mellünket dagasztó érzés, hogy mi magyarok vagyunk.

Ugorjunk még egyet.Ide baranyába a 45 után kitelepített svábok az utóbbi évtizedben kezdenek visszaszivárogni. Hozzák magukkal holland barátaikat is, hozzák pedantériájukat, igényességüket. Példát mutatnak, és az eddig mozdulatlan falvak kezdenek megélénkülni. A magyar portatulajdonosok is rendbehozzák a házaikat stb. Ősszel megyünk át egy ilyen falun és látom, hogy valaki motoros porszívóval szedi a faleveleket. Kiderült, hogy közmunkás, és az önkormányzat tulajdonában lévő porszívóval takarít.1998-ban Ulmban láttam először ezt a módszert. 

Tudom, én egy multinacionalista hazaáruló kollaboráns vagyok,és csak illúzió részemről, meg a falu polgármestere oldaláról is az a mellünket dagasztó érzés, hogy mi magyarok vagyunk.

gyula

Előzmény: -Survivor (20717)