locsemege Creative Commons License 2007.08.11 0 0 35
Az a switch kábelnek az a teljes neve hogy Printer switch?

Nem. Egyrészt nem kábel, hanem egy hálózati eszköz ethernet interface-szekkel, másrészt pedig az a dolga, hogy kiszűrje a hálózati forgalomból azokat a csomagokat, amelyek az adott IP című géphez kellenek, hogy menjenek. Ezzel az eszköz azt éri el, hogy az illető számítógépet nem terheli a teljes hálózat forgalmával, mint a hub. Persze ez adott esetben hátrány is: nem használhatsz switch-et, ha az egész hálózat forgalmát monitorozni kell.

Az összekötés alatt természetesen az ethernet hálózaton történő hálózati összeköttetést értettem, többnyire UTP kábellel.

csak az a baj, hogy az adaatokat, nem átmásolja ezzel a kábellel hanem csak linkeli

Te kevered a rétegeket. A hálózati összeköttetés a fizikai réteget jelenti, azaz adatok átvitelét teszed lehetővé a két gép között. Az innentől már szoftveres, illetve felhasználói kérdés, hogy milyen adatokat viszel át. Azaz a linkelés vagy másolás már nem az összeköttetés módján, hanem a felhasználáson múlik. Tehát ha az a gondod, hogy nem másol, hanem linkel, akkor leszel kedves másolni, s nem pedig linkelni. Ez rajtad múlik, nem a fizikai layer-en.
Előzmény: NszMisi (33)