corydallos Creative Commons License 2007.08.10 0 0 31

Én nem lennék egy okos hintapolitika ellen, itt van mellettünk példának Románia, ami ebben igazán komoly eredményeket ért el, például megszerezte Erdélyt és annak ellenére nem vesztette el, hogy a 2.VH-ban ők is a nácik szövetségeseiként indultak.

Az mondjuk igaz, hogy a román hintapolitika sosem vesztette szem elől a román nemzeti érdeket. Nálunk sajnos ez nem így van. Van hintapoltika, de az nem szolgál mást, mint a ballib gazdasági-politikai hatalmi érdekcsoport aktuális, egyben változó érdekeit. Ennek megfelelően ostoba is a magyar hintapolitika, mi semmit sem kérünk soha, elég, ha fényképezkednek a világ nagy emberei, hajlandóak 15 percet szánni egy fényképezkedésre a baloldali politikusokkal, vagy kiadni valami meleg, baráti hangvételű sajtóközleményt, amit aztán itthjon lehet lobogtatni, hogy ugye milyen elismert Gyurcsán vagy Medgyessy vagy bármelyik a nagyvilágban.

De ki emlékszik már (rajtam kívül) arra, hogy Kovács László még azt mondta annak idején, hogy azért kell Irakba bevonulnunk, mert ha nem, akkor semmit sem kapunk az iraki újjáépítés feladataiból. Aztán úgy alakult, hogy khiába vonultunk be mi is, hiába tettük fel magunkat az iszlám radikalizmus potenciális terrorista-célpontjainak térképére, semmiféle income közelébe nem kerültünk az újjáépítésből.