szpsz911 Creative Commons License 2007.08.09 0 0 6

Hello!

 

Hát nálam nem halnak ki, mert sok VHS filmem van és a mai napig is azzal veszek fel valamit, ha nem tudom megnézni a TV-ben, vagy csak egyszerűen nincs kedvem a reklámokat végigunatkozni. (ergo másnap este nézem meg a filmet, időnkénti FFWD-t alkalmazva)

 

Kis retro nosztalgia a topicnyitáshoz kapcsolódó weblappal összefügésben:

A nyolcvanas évek második felében lett videónk. Az osztályban nem a legelsők között, de nem is az utolsók közt.

Óriási szenzáció volt. Egy GRUNDIG típus volt, akkor nominál huszon-harminc ezer körül(!!!). 20 évvel ezelőtt ő már tudta a VPS funkciót, realtime-ban mutatta hol áll a kazi és időpontra is lehetett csévélni vele. Öntvénymechanika, robusztus felépítés, nem volt látányos, de amolyan igazi "anyagbólvan" hangulatú. Tizenvalahány évig szuperált a családban.

Emlékszem milyen hétvégéket rendeztünk az oszálytársakkal, mindenki áthozta a narrátoros alámondott filmjeit és álló nap csak néztük őket. Ma már (utálom a mamárral kezdődő mondatokat) csak röhögünk ezen, de akkor ennek feelingje volt.

Nem tudom ki hogy emlékszik erre az időszakra?

 

Aztán időközben lett egy daewoo videóm kb 4 éve, 20eFt-ért. Két év múlva kinyiffant a tápja, mindenki rá akart beszélni, hogy újat vegyek, de én csakazértis kicseréltettem műszerésszel a tápot benne. Ez 8e volt. Ennyiért azért még nem lehetett új videót venni. Ez nem tud célracsévélni sem, meg vps-t sem, de cserében modellrepülőgépműanyag szerkezet, na jó OSD, ami a régiekben nem volt.

 

Mindezek ellenére én nagyon sajnálom, hogy a fogyasztói társadalom bedarál mindent az eldobható kategóriába. Én még abban nőttem fel, hogy 10-15 évente kellett TV-t, hűtőt, mosógépet cserélni, nagyanyám öntöttvas Singer varrógépe ma is jó (lenne, ha használná valaki). Régen a svájci óra is apáról fiúra szállt, meg Kovács úr fauvé autója is...