Tétlen Les Creative Commons License 2007.08.08 0 0 25
Tapasztalatok


Theo papa konyhája:

menzásnál erősebb, igyekvő vonal, rendes adagok, felejthetetlen BABLEVES, kedves futárok. Inkább az elsőre furcsának ható kajának rendelése (paradicsomos káposzta virslivel) működik, mint a klasszikus rántotthús krumplival, az nem mindig sikerül. Anyu konyhájára hajazós, és még soha egyetlen bunkó, kellemetlen, visszaadni nem tudós futárral nem találkoztunk, ami furcsamód rendszeresen befolyásolja döntésünket, miszerint tőlük rendelünk- mert nem lesz kellemetlen társadalmi ütközésben részünk. A futárjaik minden európai átlagot felülmúlnak.

A "Pizzás" Éjszakai:

mivel én utálom a pizzát, a pizzájuk a többiekéhez képest ehető (tehát nyilván jó, vagy ilyesmi, legalábbis nincs vastag, zsíros széle), ám kaotikusak a rendelés betartásának ügyében, és állati sokára jönnek, még közelről is. Némi tartás van bennünk, amikor rendelünk, hogy mikor jönnek majd és hogyan - és mit is hoznak...

Il Treno:

hozzák ugyanazt a közepes színvonalat, amivel már eleve überelnek sokmindenkit, ezért az embver hajlamos biztosra menve rendelni tőlük. A salátáik és előételeik azonban hozzák az étteremen nyújtott színvonalat, ami miatt szívesen kérünk tőlük ilyesmit. A többi.. hmm, szerintem nem kiemelkedő.
Volt nagyon pimasz, tízezrest elkérő - "majd visszajövök" - futár.

Pizza Marzano:

Csak ne lenne ilyen KEVÉS!! Az adag tényleg, tényleg KICSI. Mármint izé.. európai ebédnyi. Irodában dolgozóknak ajánlott.
Az ízekkel, meg egyáltalán semmi baj nincs, sőt. Csak ha már ennyibe kerül, az ember tökre szeretne jóllakni.

Fantasztikus dolgokat tudnak csinálni, és pont olyan a rendelt kaja, mint amit ott eszünk (azt is szoktunk). Az olasz "merészség" látszik, hogy a magyar ízlés miatt nem mer megmutatkozni, de jelei ott vannak, és ez nagyon kellemes. Minden igazán szép és jó, csak kissé kevéske, már az ilyen zabálósóknak, mint én. Az olívaolaj és ehyéb alapanyaghasználatba nem lehet belekötni, egyáltalán, akinek vak ízelelője az ilyemihez.

Tuk-tuk - kínai kaja haza:

Nagyon ambivalens. Igazi, upbeat csomagolás - nagyon szép, kompakt dobozkák! -, pálcikával evés lehetősége, kiválóan tálalt, kiszállított,nagyon csinos ételek, az ízekkel mégsincs valami rendben. Agyoncukrozott tészták, furcsán túhasznált diók, eláztatott rizsek. A legjobb image, a legrosszabb szakáccsal párosítva.
Nagy bánatom a Tuk-tuk. A sarki kínai kínálattal - ebben a fantasztikus csomagolásban - sokkal elégedettebb lennék. Nem éri meg valójában, sajnos.
Néha különc futárokat küldenek, de nem igazodom ki rajtuk. Általában nem túl nyájasak, vagy kimondottan tinédzserek, akikkel nehéz a szokásos helyzethelyrerakós párbeszédet folytatni.

Indie-Go:

A kaja rengeteg. De tényleg brutális. Szerintem olyan tökélete középút lehet az inidiai és az magyar számára ehető egzotikum között, mivel mindent meg lehet enni, nem kis kedvvel. Sok pénzbe kerül, és nem túl gyorsan jön, de cserébe egy rakás tökéletesen fogyasztható "indiai" étel érkezik, amit az ember mind mind megeszik, aztán jóllakva piheg. Nálam hangulat kérdése.
Futárra nem emlékszem, tehát nyilván nem volt gáz. Én az Indigót kedvelem (ha épp van pénzem).