SoToS Creative Commons License 2007.08.07 0 0 52

Hát nekem vagy 3 milliót mondtak a gyári légfűtés/hűtés/szellőztetésre,

úgyhogy gondoltam nekiesek. (barkácsolni szeretek)

Már évek óta tervezgettem a rendszert, próbáltam mindent átgondolni,

megtervezni.

Most kezdtem csak csinálni, de máris problémákba ütköztem, konkrétan

abba, hogy nem hőszigetelt csöveket használtam, így az álmennyezetbe

befűzött vagy 200m csövemből csak az elszívó ágakat tudom majd használni,

ami a plafonon van, viszont az új befújó ágakat szintén csak magasan az oldalfalon tudom befújni, úgyhogy még gondolkodhatok a megfelelő helyeken, hogy utólag hol tudom elvinni az új hőszigetelt légcsatornáimat (falon kívűl) és hogy hogy juttatom el minden szobába a befújó ágakat úgy, hogy az pafonon lévő elszívótól messze kerüljön....

légcstorna az új légcstorna, ez már tökéletesen hőszigetelt (csak nagy), persze később legipszkartonozom, lefestem ahol látszik....

Aztán a ventillátorok....

Én is kiszámoltam a légköbmétereket, a szükséges levegőmennyisége, megvettem a ventit, és mégsem fújt rendesen (mondjuk ez a régi befújókon volt, remélem a légcsatornánál már jó leszt, majd tesztelem ha kész a légcsatorna hálózat)

Lehet hogy én is úgy csinálom hogy csak befújás lesz abban a szobábam amit hűteni/fűteni/szellőztetni szeretnék, és 1-2 helyen, fürdő/wc/konyhá-ban lesz az elszívás...

(eredetileg minden szobát külön tudtam volna keringtetni)

Kondenzvíz alul az egyik sarokba lesz kivezetve (sarkok fele megdönve építem be a hőcserélőt)

Szerintem is sokat fog számítani télen a hőcserélő, ha nem lesz elég (elvileg vagy 8 m2 a felülete) akkor csinálok még1et. :)

Én is egy kocsi hűtőn szeretném átadni a hőt, a víz egy 1000 literes tartályban lesz, amit egy ATMOS fagáz kazán fűt fel (illetve ha kész a használati melegvíz, akkor egy napkollektor is rásegít) a víz hőmérséklete szabályozható, így be tudom lőni, hogy az adott légáram melett megfelelően meleg levegő menjen a szobákba.

hőcsere1 a melegvíznek fűtésre

1 meg a hidegvíznek, hűtésre, ha nem lenne elég a földkollektor, ja és ez előmelegíti a bojlerbe menő vizet is mellesleg egy tartályban.... (remélem:)

Sajnos lelépett a kivitelezőm, elég lassan tudtuk befejezni a házat és a pénzünk is elfogyott, úgyhogy tesztek majd ha már össze állt valamennyire a rendszer.

Addig is csinálom a komplett számítógépes vezérlését (ha már ilyesmi a szakmám)

Ha van valami eredmény megírom

Előzmény: zoziapu (50)