Én részben neki köszönhetem, h. visszapattantam a helyi endokrinológus-nőgyógyász főorvosról (aki nem mellesleg PCOS szaktekintély, tud a metforminról, de mégsem írja fel!), ugyanis a fődoki az Elek név hallatán totál kiakadt és vérig volt sértődve, h. én akarom megmondani NEKI, h. hogyan is kéne a PCOS-mat kezelni!!!!!!
Én ugyanis nem akartam az Elek által telefonon lediktált gyógyszereket felírni magamnak anélkül, h. másik szakemberrel konzultáltam volna!
Pláne azután, h. elmentem ismerős bőrgyógyászhoz feliratni az Elek által javasolt acne elleni keveréket, a bőrdokim meg nézett, h. ők ezt már évtizedek óta nem használják, meg szteroid van benne, meg... de felírja, ha gondolom... Ki sem váltottam!!!!!!
Sajnos a túlélő tüszős cikke a Házipazikán több kárt okoz a PCOS-s csajoknak, mint bármi, ugyanis az illető nő a cikk elolvasását követően megnyugszik, h. ő nem is PCOS-s CSAK túlélő tüszője van! És vár....méregtelenít... a ciszták meg csak durvulnak!!!!Vagy esetleg beszedi a csodakeveréket (closty-bromo-utrogestan). Mindezt mindenféle kivizsgálás és UH-os kontroll nélkül!!!!!
Egy sorstárs a következőképpen fakadt ki Elekre annakidején:
"Lányok! Tudjátok mit tapasztalok mostanában?
1. Elek Csaba cisztás cikke a Házipatikán (PCO vs. túlélő tüsző szindróma) károsabb, mint hittem. Nagyon sok lányt megtévesztett már ezzel. Aki nem emlékszik rá, most olvassa el újból... hogyan definiálja a PCOSt. Egyszerűen hátborzongató. Na már most, a lányok, akik ezt elolvassák, azt mondják maguknak, neeee már, én nem vagyok se tehén, nincs az LH szintem 30, évente nem 1-szer mensizek hanem 5-ször, akkor én nem is vagyok PCO-s, meg pfuj, az milyen ocsmány dolog... de túlélő tüszőm, az van nekem!! Mert az olyan light dolog! És mennek is Mek Elekhez, akinek a kezelési sémája: Closty, esetleg még egyéb hormon, progi dögivel, Bromo!! Mindezt úgy, hogy nem kér laboreredményt és UH-ja sincs!! Hanem mit kér: HŐMÉRŐS GÖRBÉT!!!!! Na ehhez mit szóltok. Hát komolyan mondom, ilyen nincs. Egyszerűen a fejemet verem a falba!"
És sajnos ez azóta is így megy! Norkáék hiába próbálták levetetni a cikket a netről!