BA123 Creative Commons License 2007.08.04 0 0 5768
Én azt hiszem hogy a folyópart egy nagy értéke a városnak. Ha a folyópartot a város az autóknak adja akkor a városnak fontosabbak az autósok mint a lakók (persze itt azért van némi átfedés).

Az autósok nagyon fontosak (itt sem ajánlatos átesni a méregzöld tulsó oldalra), de ami érték azt meg kell őrizni a gyalogosok számára és olyan megoldást kell keresni ami az autósoknak és a gyalogosoknak is jó. Én hiszek abban hogy vannak ilyen megoldások, persze meg is kell fizetni. De hát ez pont olyan dolog mint ha az ember autót vesz. Vehetsz egy Dáciát is, de ha igazi vezetési élményre vágysz, akkor egy komolyabb kocsiban gondolkodsz, és inkább még spórolsz egy-két évet.

Gondolkodhatunk egy négysávos rakpartban is, de ez a Dácia kategória. Az utakat nem 10 évre építjük hanem minimum 50-re, de jó esetben sokkal többre. Úgyhogy alaposan gondoljuk meg hogy elcsesszük-e a várost úgy mint pl.: a bécsiek, vagy inkább gondolkodunk, kicsit várunk aztán építünk egy olyat mint pl a prágaiak (belső gyűrű), vagy a bostoniak (bigdig).

Számomra semmilyen rakparton vezetett út nem elfogadható, mert ez tönkreteszi a rakpartot. Vagy más felé kell vinni, vagy be kell fedni, vagy ki kell fúrni, vagy belesüllyeszteni a folyóba, lehet választani...
Előzmény: Törölt nick (5764)