BA123 Creative Commons License 2007.08.04 0 0 5766
Ez hasonlít a köröshegyire, csak szűkebb a völgy és kisebb a híd.

Azt hiszem ez nem anyagi kérdés, inkább szemléletbeli. A szemléletbeli után meg jogi. Az én szemeben egy töltés ami kettévágja a falut akkor sem elfogadható ha zajvédőfalak csökkentik a károkat, és esetleg még két átjáró épül a töltés alatt.
Nem a hidat akarom védeni. A híd csak egy következő kérdés. Az első kérdés így szól: megengedjük-e hogy tönkretegyünk egy szép reményű balatoni települést egy ilyen töltéssel. Erre szerintem csak egy értelmes válasz lehet, az hogy nem. A következő kérdés az hogy milyen módon lehetne ezt megoldani. Valószínűleg szóba jöhetett volna valami fedett út is, úgy tudom ilyen tervek is voltak, több is. Szóval az hogy híd vagy alagút szerintem parciális kérdés ahoz képest hogy megúszta a falu.

A kérdés tehát számomra úgy merül fel hogy adunk-e lehetőséget arra hogy önkormányzatok azt mondhassák hogy nem engedélyezik a településüket gyökeresen átalakító és tönkretevő beruházásokat, és költünk-e erre is vagy azt mondjuk hogy nessze itt egy pofon, ha nem tetszik odébbálhatsz. Ezek után jön a dolog jogi része, mert ugye ezzel azért rendesen vissza is lehet élni...
Előzmény: Törölt nick (5763)