Rambóka Creative Commons License 2007.08.02 0 0 2124

Szia Almirena!

Az tény, h. a nők 5-10%-ka PCOS-s, de az eltérő tünetek (van aki acnéktól szenved, van akinek a haja hullik, van aki szőrösödik stb.) miatt egy részük nem is tud róla, h. mi a baj. Van, aki belenyugszik, mondván, már anyám is így élte le az életét.

Mások keresik a tüneti kezelést.

Ha megnézed, h. a gagyi hirdetések jelentős része fogyasztó szert, házi tornagépeket, szőrtelenítőket kínál, elképzelheted, h. mekkora a kereslet rájuk!

A profi szalonok is rengeteget profitálnak a szőreiktől szabadulni akaró ill. fogyni vágyó páciensekből.

Az IR valószínűleg népbetegség.

Volt nyár elején egy PCOS tali Pesten, előadásokkal. Petrányi doktor, Tűű doktor, a dietetikus és mások is arról beszéltek, h. az IR a jéghegy víz alatti nagyobb része, amiből csak az olyan csúcsok állnak ki, mint a magas vérnyomás, cukorbetegség, agyvérzés, szívinfarktus, magas koleszterinszint. Maga az IR lényegében láthatatlan, csak amikor már nagy baj van, akkor derül ki, h. korábban kezelni kellett volna!

Szerintem nem kezelik túl a problémát!

Gyakorlaton láttam olyan nénit, akinek a diabétesz miatt már attól fekélyek keletkeztek a lábszárán, h. tudatlan módon kiültettük az ágy szélére a vizsgálat időtartamára és nem vettük észre, h. nyomja a vaságy széle a lábát, ő pedig nem vette észre, mert a diabétesz kinyírja a kis perifériás idegvégeket!

Láttam diabéteszes retinopátiában megvakultakat, agyvérzés miatt tolószékbe kerüt embereket és még sorolhatnám hosszan.

Nem, nincs túllihegve a probléma, sőt talán éppen az lenne a normális, ha a megelőzésre fektetnénk jóval nagyobb hangsúlyt, mint korábban!!!!

De amíg a dokik egy része nem látja meg a tünetek mögött a tényleges bajt, addig csak helybenjárás van!!!!!

Szerintem örülj neki, h. időben észrevették a bajt és kezelik, tartsd a diétát és mozogj!

Jól olvastam, h. 50 körül vagy?

Mindig irigyeltem a biciklin országot járó boldog német nyugdíjasokat! Remélem te is ilyen hosszú és elégedett életet fogsz élni! :)

Előzmény: almirena (2122)