Szia Szeleszte!
Sajnos régi motoros vagyok candida ügyben! :(
Ezek a dögök szeretik a PCO-val együtt járó cukor és csokizabálások következtében rendre megemelkedő vércukorszintet!
Évekig kezelgettek mindenféle krémmel, kúppal. Mindenféle eredmény nélkül!
Aztán egy nyugdíj előtt álló, de a tudománnyal lépéstartó dokibácsi felírta a Diflucant.
Még nézegettem is, h. mi a fenét akar ezzel az egy nyomorult kapszulával! :)
De úgy elsöpörte a candidát, mint a pinty!!!!
Persze egészen a következő antibiotikum kúráig, amit a körzetim influenzára (!!) adott!
Azóta az a stratégia, h. lehetőleg nem szedek antibiotikumot, de ha muszáj, akkor előtte egy Diflucan, a gombaállomány minimalizálására, majd az antibiotikum befejezését követően mégegy Diflucan a gombák elszaporodását meggátolandó + Protexim és élőflórás joghurt fogyasztása. (A Proteximet is célszerű az antibiotikum abbahagyását követően azonnal elkezdeni!!!)
Ha petefészek gyulladásod lenne, azt remélhetőleg azért észrevette volna a nődokid!
Fogászatra kérj kifejezetten góckutatásos beutalót, akkor csinálnak egy teljes, mindkét állcsontot leképező rtg-t, amin biztosan látszik, ha esetleg vmelyik fogad gyökerén van egy panaszokat nem okozó, de a vérképet befolyásoló gyulladás!
És a krónikus ínygyulladás is okozhat gondokat! De góckutatáson azt is meg kell, h. nézzék!!!
A Proverának tulajdonított tüneteid a PCOS-val járó magas androgén szint tünetei. Korrekt kezelésre meg fognak szűnni!!!!
Egészségügyi rendszerhez nem szólnék hozzá, mert kimoderálnának!
Én mindkét oldalt szenvedem, egyiknek sem jó, hidd el! :(