Bringaga Creative Commons License 2007.07.31 0 0 2132
Kidühöngöm magam, holott valójában semmi értelme. Az idei DöCöGö Tour – amely tudom, az utolsó pillanatban más elnevezést kapott – szervezői ismét előreléptek.

Sorolom: a honlapjukról megtudhatjuk, hogy az övék az első kétnyelvű tdh-weboldal. Az már tavaly kiderült, hogy nem nagyon nézik a hálót, legalábbis az online számukra azt jelenti, hogy két héttel a verseny után felrakják a valahonnan összeollózott eredményeket – szóval nem haragszom, hogy nem nyitottak rá egyszer sem a megdicsőült www.tdh.hu-ra, az előző Magyar Kör honlapjára, ejszen rögvest kiderült volna számukra, hogy dehogy az övék az első kétnyelvű – csak kellett mondani valami nagyot.

Aztán: megtudhatjuk, hogy 150 versenyző (rekord létszám, sőt, figyu: a Tour de Hongrie történetének legnagyobb és legerősebb mezőnye – ah, ah...) indul az idei körversenyen, aztán végül csak elindult 109, ami a Gemenci Nagydíjénál két csapatnyival kevesebb – naná, a szekszárdiak nem sunnyogták el az UCI-bejegyzést, így a külföldiek nem akartak hirtelen nem megérkezni. Nocsak, nem éppen ez volt az előző tdh-szervező fő bűne? Pedig a februári sajtótájékoztatón még hangsúlyozták: „a szervezők komolyan veszik az UCI 2.2 kategóriás bejegyzést”. Én is komolyan veszem a karácsonyt.

Alig győztem kapkodni a fejem, annyi helyen jelent meg hír az idei versenyről. Az nem csoda, hogy a megyei sajtóban (kivéve természetesen a borsodit - de nehogy má megint megsértődjenek a borsodiak, semmi bajom a borsodiakkal, ott is vannak okosok, szépek, buták és csúnyák) egy sort sem írtak róla, sikerült két év alatt belterjessé tenni a versenyt, amely idén kilépett BAZ-megyéből: a rajtja például a hagyományoknak megfelelően Magyarország egyik nagyvárosában, Gyömrőn volt, aztán kiszaladt a Tour észak felé, s a szervezők következetesen Kosicének hívták Kassát, ezzel is emlékeztetve mindenkit: ez a Magyar Tour.

Azon már fel sem kaptam a fejem, hogy Bradley vajon osztrák, amerikai vagy ausztrál, a klubjának honlapja szerint osztrák, de ezt talán csak én néztem meg, a világsajtó ausztrál győzelemről írt. Csak emlékeztetőül: tavaly Riska végig cseh fiú volt a sajtóban, míg hosszas nyomozás után ki nem derült, hogy szlovák.

A tv-összefoglalókra nem is kell várnom, meg tudom nézni a Bringa TV-n, hogy milyen sokan látták élőben az idei Tourt, azon sem akadtam fenn, milyen szépen fellógatták a szervezők a molinókat, nem csoda, hogy tolonganak a szponzorok.

Tudom, hogy már rég nem az a garnitúra van a bicikliszövetségben, aki segített megfúrni az előző szervezőt (aki a rend kedvéért Magyarországon körbevitte a Magyar Kört), de az exelnök legalább így, kívülállóként, felelősség nélkül feltehetné a kezét: bocs, hülyeséget csináltam. Amúgy nagyban mintha ugyanez menne most az UCI és a TDF szervezői között – az emberek már csak ilyenek, mindig azt akarják tönkretenni, ami a legjobban megy, amiből és amiért amúgy ők maguk is élnének...

Szóval nekem ilyen volt az idei tdh vagy mifene, remélem mások nálam jobban élvezték. S talán jövőre Munkács felé is kilép a mezőny. És senki sem jön vissza.
Előzmény: Sanyi-ka (2131)