Bonampaq Creative Commons License 2007.07.27 0 0 929

Te pint, ez most olyan...  mórickás volt. Hogy neked mindenről "az" jut eszedbe!

 

  Nekem meg az, hogy a XX. század egyik legizgalmasabb "tudományos vívmánya" lett a "hivatalos" és a nem is tudom, minek aposztrofálandó, de az előbbivel többnyire antagon álláspontot képviselők "harca". Nem véletlen a sok idézőjel; az összeesküvések korát éljük, ha vannak, ha nincsenek, mindenesetre még az egyébként racionalitásra hajlamosokat is megfertőzik ezek a hipotézisek így vagy úgy.

  Szegény Tesla meg forog a sírjában ezerrel, a maga kategóriájában lassan ugyanolyan hírnévre tesz szert, mint Nostradamus. Pedig piszok jó mérnök volt, jobb, mint az utóbb említett a jósműfajban (akart az egyáltalán ilyesmit? No, ennek utánanézek.). S hát a kor ismereteinek megfelelő, néha azokat picit megelőző szinten ma már néha mosolyogtatónak tűnő ötletei is voltak (könnyű nekünk, boldog utódoknak; mi már sok mindent ki is próbálhattunk... vagy nem), de ha valamiről nem tudott meggyőződni (kiszámolni, levezetni, vagy éppen megcsinálni), inkább kihagyta. De akkorra már sokan hallottak róla s voltak, akik fel is kapták... Valamiféle fantáziát láttak benne, de annak sok köze nem volt a tudományhoz, de Tesla szellemiségéhez sem. Persze, ha nem is kereskedőként, de ő sem volt rossz az üzletben...

  Érdekes; amíg élt, valahogy sokkal kevesebben foglalkoztak a dolgaival, legalábbis hivatkozási szinten. Tartottak a tiltakozásától? Vagy már akkor sem "értették" meg?

Előzmény: pint (928)