bobbee Creative Commons License 2007.07.27 0 0 94
Sziasztok!

Elolvastam a fogamzásgátlásról és az abortuszról írt véleményeket....hát sajna asszem mint sokaknak nekem is megvan a magam kis saját, különbejáratú...
Először is: a felvilágosítás sztem nálunk egyszerűen még mindig a béka segge alatt van és sajna ebből kifolyólag sok a félreértés és ebből kifolyólag a kellemetlenség.
Hozzáértő embereknek be kellene látniuk végre h nem elég csak azt elmondani a gyerekeknek h van óvszer és esemény utáni tabletta, hanem azt is h hogyan használják, v inkább ne használják ezeket. Az esemény utánival pl akkora hormonadagot kap egy ifjonc leányzó h a fogamzásgátló tabletta (talán néhány évnyi szedése ..persze nem tudhatom konkrétan hisz nem vok orvos...) sem olyan durva.
Én spec. 3 nagy gyerekkel rendelkezem már és eü okokból nem szedhetek gyógyszert. Hatalmas élvezet ha az ember azon aggódik felnőtt fejjel h mit is csináljon és hogyan.
Gondoltam én kis naiv, h elköttetem a petevezetékemet, mivel már nem akarok szülni, és ezt ugye meg is tehetném a gyermekeim száma és a korom miatt,
DE: amíg férjnél voltam, kellett a férjem hozzájárulása is a műtéthez. El is indítottam a dolgot, ami azzal jár h egy nyilatkozat, aláírások, majd 3 hónap után megerősíteni a szándéknyilatkozatot és lepengetni (akkor...) 70.000 Ft-of. Ám közben elváltak útjaink, tehát ugrott a dolog.
A párommal együtt élünk egy ideje és a legnagyobb óvatosság mellett is becsúszott egy terhesség. Elmentem a papírokat intézni és ott döbbentem le, mert amikor rákérdeztem erre a dologra a hölgytől közölte h olcsóbb lenne most együtt a kettő, mert így (persze itt ahol most élek "csak" 40.000 ) "csak" 35.000 lett volna együtt.
A bánatom ellenére örültem h végre,
DE: mivel a válásomat csak most mondták ki így anno kellett volna a férjem beleegyezése is hozzá, holott már majd 1 éve nem is éltünk együtt.
Tehát...egyszerűen kiakadok a bürokrácián és azon h egy nőt csak egy eszköznek tekintenek ami biztosítja h legyen mit csinálni.
Bocsika ha vkinek esetleg más a véleménye, de sztem baromira van mit fejlődnünk még...
Sziasztok