ochorios Creative Commons License 2007.07.24 0 0 2354

 

Ma érkeztünk vissza Portugáliából. 8 napig voltunk. Gyorsan továbbadom a tapasztalataimat:

 

Szép, érdekes, hangulatos, változatos ország. Jól tettük, hogy elmentünk megnézni.

Külön szerencse, hogy ott az elmúlt héten, július közepén 24-26 fok volt, míg itthon dög meleg !

Lisszabonba repültünk a TAP-pal. Sem oda, sem vissza nem volt pontos. Minimum 1 órát késett az indulás Pestről is és Lisszabonból is.

4-en voltunk, igy a reptértől a belvárosig 9 Eurót fizettünk a taxisnak. Ez teljesen rendben van. Ha sok a csomag kérjetek a reptéren combi/wagon/ változatot a taxi drosztnál, mert különben 2 taxit sóznak rátok ! Mi igy egy taxiban is elfértünk.

 

Lisszabonban nem kell feltétlenül bérelt autó a városnézéshez , sőt sétálva, villamossal vagy metróval sokkal jobb ! Parkolni egyébként is nehéz, különösen a dombos utcákon.

A Residential Joao XXI. Pansio-ban laktunk , net-en foglalva 56 Euro/kétágyas,(zuhany, WC) reggelivel. Jó központi helyen van, az igazi nyüzsitől 15 perc séta.

A Panzio rendben van.

A város hangulatos, de 2 nap alatt bejárható. (Különösen, ha egy hét van összesen az útra !)

Nekünk legjobban tetszett:Belem negyed, Alfama negyed, Vár, Óceonográfiai Múzeum, villamosozás a 28-as vilivel.

 

Utána autót béreltünk. Itthonról a net-ről. link : cars4holidays.com

5 napra béreltünk egy Ford Focus Wagont , mindennel együtt 187,52 Euróért.

Ajánlani tudom. Nem is kellett semmit előre fizetni csak booking-olni.

Mi Lisszabonban a belvárosban vettük fel  (Rainhostour, Rue Jose Estevao 3) és a lisszaboni reptéren adtuk le. No extra charge ! Második vezető is ingyenes, korlátlan kilométer használat. 300 Euro depozitot kértek kocsi átvételkor s azt az iroda képviselője a leadáskor, a reptéren cash-ben visszaadta. Minden rendben ment .

 

Észak felé tettünk egy kört, a klasszikus turát !

 

Megállók : Batalha      gyönyörű kolostor,

                 Fatima        zarándokhely

                 Coimbra      egyetemi város  , itt aludtunk. Net-en foglalt szállás itt gyenge volt.

 

Másnap továbbutazás Portóba. Itt két éjszakát aludtunk a Residential Dos Aliados panzióban. Teljesen központi fekvésű , 55 Euro /kétágyas, zuhi, WC/. Érdemes foglalni.

További két előnye, hogy a szálló földszintjén étterem ,napi más zenével (pl: fado) és a szállóval szemben, 30 méterre zárt gépkocsi parkolóház. Egyébként macerás a parkolás a dimbes-dombos utcákon.Porto hangulatos város, sok látnivalóval,hajókázással, portói kostolóval a Duoro túlpartján.

A Pinto Ramos pincészetet próbáltuk,bor és pincemúzeummal. 2 Euro /fő a belépő s utána 2 fajta bort is kóstoltatnak. Érdemes volt bemenni.

 

Következő nap visszafelé elöbb Alcobaca kolostor együttese s Nazaré fürdőhely. Ott szálltunk meg. Feltétlenül ajánlom Pensao RIBAMAR ! Hal étterem, s felette hangulatos panzió, közvetlenül az Óceánra néző ablakokkal a parton ! Nem semmi élmény ! 55 Euro/szép kétágyas (zuhany, WC,reggeli). Parkolni nehéz, de a szállónak van nem messze 8 Euro-ért 1 napra zárt garázsa.

 

Másnap tovább Obidos felfedezésére, (gyönyörű!) utána Mafra ( katedrális), majd Sintra (királyi nyári palota, pazar fekvés, óvárosi séta), tovább Cabo de Roca felé (legnyugatibb szép kilátó) s utána Estoril felé, végig a tengerparti úton !

 

Estorilban szálltunk meg tegnap, CASA LONDRES panzióban. Super ! 50 Euro/ kétágyas, zuhany, WC, reggeli. 5 percre a Casinótól.

 

Onnan mentünk ma reggel a lisszaboni reptérre. 

 

Szóval, jól éreztük magunkat.

Ha egyébre bárki kiváncsi kérdezzetek.

Jó utazást ! 

 

 

 

 

 

 

 

   

Előzmény: ochorios (2049)