Törölt nick Creative Commons License 2007.07.19 0 0 487
Füstölő ügyben:
Minden Seuthe készlethez jár egy csinos kis fecskendő tűvel, de, ha szépen megkérem a feleségemet, talán idehaza is van még egy felesleges orvosi!:-)))

Árammérés ügy:
Ez így hamis mérés, és nem is jót mérsz, az fix!
1: nyilván digitális a rendszer, ezt nem lehet átszámítani egy sinus-os sima váltóáramra, mert először is négyszög impulzusok sora, amik a vezérlőről kiadott parancsok függvényében pillanatról pillanatra változhatnak, másodszor nem itt dől be a rendszer, hanem a dekóder utáni ármafelvételnél. Az oda-vissza kommunikáló Märklin-nél (de ilyen a Lenz RailCom is) meg még cifrább a helyzet. Sajnos a váltóáram mérésére is alkalmas műszer sem ad hiteles eredményt, mert az a sinus-os áramra számol, a sínben meg nem az van. A feszmérés sem stinnal, hogy megvígasztaljalak!
2: sima egyenáramú multiméterrel a dekóder és a motor között tudnál mérni egy jó közelítésű áramfelvételt, de a PWM motorjel miatt ez sem lesz egzakt.
3: még van egy lehetőség, kedden mutatták meg nekem Bécs-Újhelyen a CT-Elektronik-nál. Ha alkalmas a modell sima egyenáramú üzemre, akkor a TRAN vezérlőközpontot egyenáramú, analóg üzemre állítva kiírja az aktuális sínfeszt és áramfelvételt. A központ tudja a MM formátumot is, meg az mfx-et is, de analóg módban ezt nem próbáltuk, csak a sima kétsínes H0-t.
Előzmény: godly (485)