extra pizza Creative Commons License 2007.07.19 0 0 452
Ismertem egy nagyon jó sorozat galambot, ami igen hasonló alakatú volt.

A sztori a kövekező:
A 80-as évek közepén Elekes István hozott egy pár galambot Ankertól. Mindkettő hatalmas termetű volt, a hím a Klare46-ból, a tojó a Rappe (Klak) származéka.
A győriek körberöhögték, hogy minek hoz olyan galambot, ami kilóg a tepsiből.
Ő dajkákat is igénybevéve felneveltetett belőlük egy nagy csokor fiatalt.
A következő évben az egy éves özvegy hímjei (akkoriban mindenki természetes módszerben küldött) amik egy komplett csapatot sem tettek ki, porrá zúzott mindenkit. Kerületi első díjak, egész Lipcséig (550 km).
Ma is előttem van, ahogy az egyik pompás, formában levő, bivalyerős hímje söpör és forog a rekeszben, a mi galambjaink meg mint feleakkora, lompos kis csenevész madárkák körben a falnál lapulnak.
Aztán innentől nem olyan szép a történet. Pista előre fente a fogát, hogy jövőre, amikor a hímjei kétévesek lesznek, mindenkit lealáz, és ennek nyíltan hangot is adott. Annyiban igaza lett, hogy megnyerte a bajnokságot.
Azonban kiderült, hogy ezek a galambok kétévesen sem bírnak többet, mint Lipcsét.
Egy ideig még jól röptetett, de tenyésztési elképzelései nem váltak be. Az unokák már csak közepesek voltak, a következő nemzedék meg már csak annyit örökölt, hogy nem bírta az esőt, meg a távolságot.
Az öreg sztárok ott sorakoztak a tenyészdúcban, de valamiért nem jött ki onnan hozzájuk hasonló fiatal. Máig sem értem, miért.