Csak a hülye motorosok szokták felverni a csendet. Amúgy Hámoron a Palota út végén van egy kávézó/étterem. Én ott kérdeztem szállást, van 1 panzió (talán Zöldalma a neve) és van 2 helyen ilyen olcsóbb tömegszállást (közös konyha/wc stb)
De ha a Palota úton mész a Zöldalma felé, fél úton van egy ABC az ABC után vannak ilyen virágládák, ha ott becsengetsz (fehér kerítés van, 81-es szám talán) 2 szintes tetőtéri lakás akkor ott tavaly volt Zimmer Frei. Olyan 5-6 ezerér ketten laktunk ott, a tetőtérben, a palotaszálló tetejét láttuk, hangulatos a ház, jófejek az emberek, tágas világos szoba, (alkudni is lehet, sőt ha visszamész akkor kedvezményt is kapsz. ) Ja és olyan az ablak hogyha becsukod akkor sem a vízesés moraját, sem a motorosokat nem hallod. Nagyon szupi én sem hittem el hogy van ilyen szigetelés, de van :)
Hór Völgy: Cserépfalutól kocsival nehezen (legálisan) járható kb 3-4 autóssal találkoztunk de elfértek egymás mellett. Csak vigyél tartalék vizet, emelőt, drótot, vontatókötelet, mittomén, ha elakadtok vagy valami gáz van akkor meg tud javítani a kocsit, mert térerő nem mindenhol van. Az eleje szurdokos, szép, utána lesz egy tisztás kis tóval vadkacsával, ott lehet piknikezni, utána lehet felmenni balra Répáshutára - na arra nem mentem - ha tovább mész egy áteresz meg van süllyedve, érdemes kiszállítani a családot mert fennakadtam annyira szar az út, nagyon ki kell centizni nehogy becsússz oldalra, de én át tudtam menni rajta.
Utána a patak szembe folyt velem, olyan volt mintha hajóval mentem volna fel, de nem vészes, szóval kb 2 óra alatt megjárható kocsival igaz 10-30-al mentem, mert elég necces. :) Utána 2 hétre szétesett a kipufogóm, és gumicserét is kellet végeznem, gondolom megviselte az út, dehát ennyit megért :)
A szakadék nem tom merre van, állítólag pár éve Július elején még volt jég ott valahol. Érdemes elnézni még az időszakos forráshoz is de az Eger felé van Felsőtárkánytól a kisvasúttal kell felmenni, állítólag az is szép.
A Lillafüred - Bánkút - Szilvásvárad utat teljes egészében nem tudod bejárni, kerülni Lillafüredtől Bánkútig járható, de ha Szilvásra mész akkor Bánkút előtt az utolsó elágazásnál le kell menni jobbra Mályinka felé, az is szép csak szar út, végig az erdőn megy. Vagy ha kockáztatsz akkor általában nyitva vannak a sorompók, deha elkapnak szerintem 10-20 ezerre megbüntetnek, és nem mondhatod hogy eltévedtél mert ki van írva nagy betűvel minden.
Most épp a Zempléni túrát tervezem most épp a Regéc - Kőkapu út megnyitása / fizetőssé tételéért küszködöm, mely idegenforgalmilag is jó lenne, és sokaknak megérne 300-500 ft-t ha nem kéne megkerülni az egész hegyet. Érdekes a környezetvédelem ilyenkor nem számít, hogy mennyivel többet szennyezel. Amúgy nem jelennek meg tömegével ilyenkor az autósok néhány természetjáró/autóbarát van, de csúcsforgalom nincs ezeken az utakon, nemhiszem hogy nagyon károsodna a környezet. Írjatok már ti is pár levelet ezügyben akár a környezetvédelmi minisztériumnak akár a nemzeti parkoknak, hátha előrelépés történik végre.