timaros Creative Commons License 2007.07.18 0 0 738
Sziasztok!


A tegnapi napon (azaz 2007. július 17-én) egy roppant kellemetlen élményben volt részem, amelyet meg szeretnék osztani veletek.

17.10 perckor felkerestem a Budapest, XIII. kerület, Lehel utca 17. alatt található Mödl Ingatlantanácsadó Kft.-t, melynek címét a www.orogoingatlan.hu/4929361 alatti internetes hirdetésből szereztem.

Az első emeleten lévő irodába belépve egy rövidnadrágos, pecsétes pólós, meglehetősen ápolatlan, borostás és roppant izzadtságszagú illető fogadott, aki szemmel láthatóan ingerült volt, amiért megzavarták.

Az alábbiakban megpróbálom felidézni a beszélgetésünket. M: ingatlanos, T: alulírott.

T: Jó napot kívánok!
M: Tessék.
T: Elnézést, nyitva vannak?
M (kicsit bizonytalanul): Igen.
T: Akkor ismét jó napot kívánok!
M: Tessék.
T: Érdeklődni szeretnék ingatlanvásárlással kapcsolatban.
M (csodálkozva): MIVEL kapcsolatban?!
T: Elnézést, ez a Mödl Ingatlantanácsadó Kft?!
M: Igen, tessék, mit kíván?
T (már egy kicsit idegesen): Ön szerint mégis miért vagyok itt?
M: Fogalmam sincs.
T: Akkor szerintem hagyjuk a fenébe.
M (felszabadultan): Szerintem is. Viszlát.
T (elképedve): Akkor viszlát.

És eljöttem.

Így járt egy olyan vásárló, aki 2007-ben ingatlant kíván vásárolni az Ingatlanbank PetroCartel International országos ingatlanközvetítő egyik franchise partnerénél, Budapesten.

Mintegy 20 millió forintnyi mozgósítható készpénzzel a bankszámlámon elhatároztam, hogy vásárolok egy kisebb lakást. Pillanatnyi elmezavaromban azt hittem, hogy az ingatlanközvetítők azért vannak, hogy ebben segítsenek nekem, ráadásul a sajtó tele van olyan hírekkel, amelyek szerint az ingatlanpiac pang, túlkínálat van és lasszóval kell fogni a vevőket. Kérem, magyarázzátok meg nekem a fenti jelenetsort, mert (noha azóta eltelt több, mint 16 óra) én azóta is csak hápogni tudok.


Több magyarázat adódik:

1.) Az említett illető a Mödl Ingatlantanácsadó Kft-nél betörő volt, véletlenül járt ott és semmi köze a céghez. Ez esetben javasolom őt feljelenteni, minimum hitelrontásért.

2.) Az illető tudatmódosító szer hatása alatt volt, és mondjuk korlátozottan beszámítható. Nos, ekkor sürgősen ki kell rúgni és igazságügyi elmekórtani megfigyelés alá helyezni.

3.) Az illető tényleg a Mödl Kft. alkalmazottja, aki a forgalomtól függetlenül megkapja a stabil bérét, tehát egyáltalán nem érdekelt abban, hogy ingatlanokat adjon el.

4.) Semmiféle valós üzleti forgalom nem áll a cég mögött, hanem mondjuk csak falból kell a cégér és piszkos pénzeket mosnak tisztára.

5.) Az egész csak egy vicc volt, kandi kamerával. Akkor viszont vegyétek úgy, hogy egy jót nevettem. Hol fogják bemutatni?


Hála Istennek, Budapesten tényleg kínálati ingatlanpiac van, és több tucat ügynökség várja ugrásra készen, hogy a pénzem náluk költsem el. Ilyen szempontból tehát nem izgulok, hogy lakás nélkül maradok.

A cégnél viszont egy kicsit aggódhatnak, mert ha továbbra is ilyen partnereik lesznek, túl nagy jövőt nem jósolok nekik.

Tud valaki valamilyen más magyarázatot a fentieken kívül?