tombadillo Creative Commons License 2007.07.17 0 0 6322
Na ezt végre akár el is lehet hinni.

Ez a pasi korekten leírta, hogy azért császkált ott, mert érdekelte mi történik, tudta, hogy rizikós, de félig meddig ez a munkája.
A rendőrök az ő esetében hibáztak, de ez sajnos benne volt abban a helyzetben, amikor tüntető csoportok rohangáltak össze vissza, támadtak, menekültek, megint támadtak.

Érdekes, viszont, hogy a rendőrségen nem verték össze, nem írtak számot a homlokára, stb. Lehet, hogy pont ettől hihető. Ez valószínűleg így tötént máskor is. Az előállítás kényszerintézkedés, akkor nincs mód szelekcióra, ha ellenáll valaki, akár passzívan is, azt meg kell törni (nem az embert, hanem az ellenállást).
Miután előállították már nem bántották. Azt hogy órákig nem hallgatták ki, azt nyugodtan írhatjuk a helyzet rovására, több tucat előállított lehetett csak abban a fogdában is, egyszerűen nem lehetett rá idő. Erre való az előállítás 4 órás meghosszabbítása.
A 10 nap előzetes nagyon ciki, de végül felmentették.

Képzeld el, hogy pl. katona vagy, 10 perc múlva szobaszemle, mire bejön az őrmester, és felborítja a körletet. Nekiállsz rendet tenni, de lejár az idő, és jól megbüntetnek, amiért kupleráj van a szobádban. Akkor most te vagy a hibás, vagy aki a rendetlenséget csinálta.

A rendőrség heteken keresztül tízszeresen túl volt terhelve, holott a normális napokhoz is éppen csak elég a létszáma. Eközben néhányszor hibázott, néha az egyes rendőrök kiborultak.
Ebben nem hibásak azok, akik echte törvénytelenül tüntettek, romboltak, garázdálkodtak. Csak a rendőrök, hogy nem sikerült 100 %-osan tisztán jogszerűen és humánusan visszaállítani a rendet?
Előzmény: Törölt nick (6320)