Marri Creative Commons License 2007.07.16 0 0 939
A TS az üdülés réztvevői tekintetében nagyon rugalmatlannak tűnt az értékesítővel való tárgyalás alatt.
Mi egy 3 fős család vagyunk ilyennek üdülési jog nincs. Azt ajánlotta az értékesítő, hogy vegyünk 2 főset, mert kamaszodó gyermekünk pár év múlva már úgyis külön akar nyaralni (megjegyzem minimum 5, de akár 10 év is lehet mire önálló keresettel rendelkezhet és saját üdülését finanszírozni képes lenne). Mondtuk, hogy mi nem akarjuk, hogy ne jöjjön velünk. Azt javasolta vegyünk ki neki egy külön szobát, amikor megyünk a kiválaszott üdülőbe. Mondtuk, hogy nem akarjuk, hogy külön szobában legyen, meg aztán az is lehet, hogy a szoba pl. 5 emelettel odébb van a milyenkétől, ezt sem szeretnénk.
Végül a 4 fős jogról tárgyaltunk. Ekkor akárhogy számoltuk, mindig kedvezőtlen ár jött ki egy normál szobafoglaláshoz képest. Mondtam, hogy nem kedvező és lehet azért mert 4 fős helyet csak 3-an használunk ki. Javasolta, hogy vigyük el egy barátját vagy rokon gyereket. Mondtam, hogy én sem küldeném szívesen a gyerekemet egy másik családal üdülni, másrészt felelősséget kell vállalni a gyerekért és az üdülés kockázatosabb szituációk közé tartoik.
Javasolt 6 fős jog várálást is, hogy egy másik családdal közösen vegyük igénybe. Mondtuk, hogy ilyenkor eléggé kell alkalmazkodni a másik családhoz (megjegyzem szerintem jobban mint egy véletlen összeállt turista csoporthoz), amit nem szeretnénk. Másrészt nincs is olyan közeli ismerősünk, akinek csak 1 gyermeke lenne és elég jól áll anyagilag az évenkénti üdülés finanszírozásához.

Viszont nem hangzott el, hogy a szállás elcserélhető eltérő főszámú szállással. Másrészt elhangzott hogy a cseréknek külön díjja van, ráadásul nem is fix összeg (függ az elcserélendő üdülők helyétől, értékétől valamint a szezontól).

Hosszabb távon a létszám is változhat, bizony előforulhat a szükségesnél kevesebb vagy több joggal rendelkezik a TS tulajdonos. Gondolom az emiatti becserélés sem díjmentes, ha egyáltalán elvileg megengedett vagy gyakorlatilag kivitelezhető lenne.
Előzmény: elipszis (915)