vidi313 Creative Commons License 2007.07.16 0 0 930
Szia Ellipszis.
Örülök, hogy érdekelnének a konkrétumok a hét év negatív tapasztalatáról.

Konkrétumok körébe tartoznak azok a költségszámítások, amelyeket az itt fórumozók már több százszor végigcsináltak. Ezt nem kívánom tovább ragozni, ismételgetni.

Ezeken felül sok – sok kis apró tényezők sokaságából tevődnek össze negatív tapasztalataim. Ezen fórum keretei nem elegendőek ahhoz, hogy A-tól Z-ig felsoroljam, értékeljem őket (van vagy 100), kezdve azzal, hogy a szerződéskötéskor tett ígértekből mi nem valósult meg, és az akkor ígért kötelezettségek alól hogyan, milyen olcsó átlátható trükkökkel bújtak ki.

Egyébként év eleje óta írok véleményeket ide, így ha végigolvastad volna, találtál volna benne olyan konkrétumokat, ami még nem 100-szor lerágott csont.

Előre bocsátom, nem a szállodai személyzet udvariatlanságáról, vagy éppen a szállodák minősíthetetlen mivoltáról van szó. Nem azzal vannak negatív tapasztlalataim. Az olyan mint a másik hasonló, se nem rosszabb, se nem jobb.

Egy kissé másként közelítem meg az egészet, mint ahogyan erről itt a vita folyik. Lényege a 762-es bejegyzésem végén található. Hosszú távú ületi kapcsolatok esetében- korrektség- kiszámíthatóság, és az ebből adódó bizalom. Megvalósultak az ígéretek az üzletkötéstől számítva?
Válaszom: nem.
Akkor ebből adódóan hogyan állunk, hogyan állhatunk a bizalommal? Már az elején eljátszották!

Rendkívül jó üzleti befektetésnek lett beadva, még akkor is, ha az illető egyáltalán nem kíván nyaralni. Megvalósult ez? Elég konkrétum ez számodra?

Akármerre nyúlok, mindenütt sz..ba nyúlok!!!

Már eleve a kérdésed is? Értelmezhetetlen. Mi az hogy „saját” üdülőbe jársz??

Amikor hatalmas hazugságokkal soha be nem váltott valótlan ígéretekkel becstelen módon rászedtek, és befizetted az 1 millió, vagy 2 millió, 5 milliós stb. összeget, akkor te nem 30, 50, vagy 99 évre szóló bérleti jogot fizettél ki előre, hanem részvényt vásároltál!

A részvény pedig saját tulajdont jelent!! Benne van a nevében. Olyan részvény nincs mint a küszöb, hogy kinn is van, meg benn is, vagyis részvény is meg nem is. Csak részvény van!
Tudsz róla mint tulajdonos, hogy hogyan kezelik a pénzedet, a saját tulajdonodat?

Beszámolnak neked erről?

Pedig alapvető kötelességük lenne!
Törvény írja elő hogy a részvényesek által megválasztott igazgatóság, elnökség minden évben köteles beszámolót tartani a cég tevékenységéről eredményeiről a részvénytulajdonosok (vagyis a tulajdonosok) részére közgyűlés formájában.

A közgyűlésnek (tulajdonosok közösségének) joga van elfogadni, vagy éppen elutasítani, nem egyetérteni a beszámoló tartalmával, kifogásolni a vezetőség tevékenységét stb.
Joga van a tulajdonosok közösségének másik elnökséget, vezető gárdát választani, ha nincs megelégedve azzal, ahogyan a pénzükkel bánnak!

Találkoztál valaha erre utaló jellel?

2001-ben próbálkoztak Keszthelyen ennek a törvényi kötelezettségnek eleget tenni, amire akkor sajnos nem tudtam elmenni, így nem tudom mi történhetett, (botrányba torkollhatott?) hogy azóta ennek a kötelezettségnek a teljesítésére semmilyen jel sincs!
Hogyan lehet ezt megtenni, ez alól kibújni? Hogyan van bátorságuk hozzá?

Milyen helyen van a pénzed? Belegondoltál ebbe?

Akkor még nem is beszéltünk a részvény egyik nélkülözhetetlen velejárójáról, az osztalékról. Erről is a közgyűlés felé kellene beszámolni minden évben. A részvénynek létezik egy speciális formája, az elsőbbségi részvény. Ennek feltételeit tulajdonosonként külön szerződésben kellene rögzíteni, ha ilyen van, pl. olyan módon, hogy a részvénytulajdonos lemond szavazati jogáról valamely más előnyök fejében, pl. a cég eredményénél jóval magasabb osztalék érdekében.
Az én papírjaim között minden nemű megkérdezés, és megállapodás nélkül az van beírva, hogy elsőbbségi részvény.

Ez csak egyetlen jelenség volt, ahová egy nagyon egyszerű kérdésedből lehetett eljutni.
50 gépelt A4-es oldalt tudnék ilyenekkel teleírni 12-es betűkkel.

Úgy érzem, ez a társaság olyan, (legalábbis számomra) amitől annyira távol kell tartanom magam, amilyen távol csak lehet!