jee_c Creative Commons License 2007.07.16 0 0 91

A DARPA versenyeken azért látszik, hogy bár az elvi alapok megvoltak már rég az autonóm autók (ez vicces :) megépítéséhez, de a kellő számítási kapacitás, és egynéhány technológia azért még kellett hozzá. Most már elég jól áll a dolog, de kell még neki néhány év.

 

Az asszisztensnek pont az az értelme, hogy időt spóroljon meg neked. Te is meg tudsz mindent csinálni, amit az, de ha az megcsinálja a munka nem (annyira) kreatív részét, akkor miért ne?

 

Az automata váltó egy kicsit más tészta: drágább tőle az autó, többet fogyaszt, és esetleg nem megy annyira (nagy motornál már majdnem mindegy, de átlagos autóknál még számíthat).

Automata autókat még nem lehet kapni. Szerintem, ha majd lehet, akkor ez jobban el fog terjedni. Sőt nem tartom kizártnak, hogy közlekedésbiztonsági okokból kötelező lesz az ilyenek használata.

 

Hogy egy kisegítő program(rendszer) mennyire jó, az attól függ, hogy hogyan van megcsinálva, sőt attól is, hogy hogyan használják. Pl. a windowsnál is biztos be lehet konfigurálni, hogy az idegesítő kis segítőfigurácskák ne kergessenek az őrületbe.

Előzmény: Krokofánt (89)