Chino-San Creative Commons License 2007.07.16 0 0 150290

Gázló 130 ((((c:§

 

tavaly mikor leadtuk az első ellenőrzőpont anyagát, utánaeredtünk a 90-es mezőnynek Horival és nagyon behalva, de azon végigmentem.
már akkor megfogalmazódott bennem, hogy jó lenne valamikor (jövőre!) lenyomni a hosszút. de a következő évi tervemet figyelembevéve, nem voltam benne biztos, hogy menni fog 2007-ben. szinte csak országúti km-eim vannak, a nyúl tudja az mire elég terepen.
hát egy sima-laza 130-ra!!!((c:§

 

eredetileg úgy terveztük, hogy Spetivel, RSS75-tel és egy barátjával megyünk végig és talán Kivi is hozzánk csapódik. RSS-ék végül lemondták, Kivi sokat szöszmötölt, bizonytalankodott a rajtban, úgyhogy végül Spetivel ketten indultunk neki.
úgy neveztünk a 130-ra, hogy majd a Kőrishegy aljában eldöntjük, hogy 90 v. 130.

 

az első km-ek eseménytelenül (kicsit talán monotonon is) teltek. Herend után a betonos emelkedő meglepő módon nem volt olyan lélekölő, mint emlékeztem. talán a sok előzgető bringástársnak köszönhetően is hamar eltelt.
de itt még bazira nem voltam bemelegedve. mondtam is valahol Fodortanya után Spetinek, hogy nem igazán érzem magamban az erőt a 130-hoz, ebből csak 90 lesz. valahogy fejben még nem igazán voltam jelen.

közben többször összefutottunk és lehagytuk egymást két tt-s ismerőssel (Nagyondinnye, Cejas).

aztán valahol Királykapu után a sóderes-köves lefelén zakóztam egy 10 pontosat. úgy tűnik ez meghozta a kedvemet a továbbiakhoz.(c:§ Odvaskőnél már én beszélem rá Spetit a Kőrishegy megmászására. mondtam neki, hogy oda felmegyünk, aztán legfeljebb visszatérünk a 90-es útvonalára. (persze magamban azt gondoltam, hogy ha már a Kőrishegyet megmászom, akkor tutti megérdemlem a gázlókat is.((c:§)

úgyhogy nekiindultunk a hegynek. szépen, lassan pörgetve, többek által lehagyva és pár embert megelőzve. a fiúk picit gyorsabbak nálam, de megállnak útközben párszor pihenni. nekem jobb, ha egyben lenyomom, így nagyjából egyszerre érünk a csúcsra.(c:§
fenn nagyon jólesik az Azsóék által kínált tea. benyomok egy kis nasit is.

kis pihi után zúzunk lefelé. istenkirály érzés! gonoszmód vigyorgok is minden felfelé küzdőre.((c:§
pár km-rel Vinye előtt észreveszem, hogy nagyon riszál a bringám hátulja. defekt. afranc! megállunk szerelni. ami eltart vagy 30 percig mert nehezen operáljuk ki a két tüskét a külsőből, aztán még féket is kell állítgatni, valamiért beleér egyik oldalt a felnibe.
mire kész leszünk, pont beér minket Phu, együtt megyünk tovább. beszélgetünk kicsit, aztán leszakad, valamit vacakol a gps-ével.

 

Vinyén elücsörgünk kicsit a csárdában, közben Phu is befut, majd besörözik(c:§, enyhén szédelegve áll fel az asztaltól. vele és Dinnyével együtt indulunk neki a gázlóknak. elvileg. gyakorlatilag Phu megint eltűnik valahol még mielőtt az első csobbanást elérnénk.
egy picit csalódás, hogy ilyen kevés víz van bennük, de azért élvezzük. egyik gázlónál kattintgat Dhpage, forgat Laci. remélem jól sikerülnek a képek.
"megfürdünk" az utolsóban is, aztán irány Porva, majd Bakonybél.

Bakonybélen a szokásos Nomádék féle bűnbarlang fogad. kicsit furcsállom, hogy Nomad még csak a 4. sörénél tart. tavaly ilyenkor asszem már 8-nál járt és sanszos volt, hogy estére bőven meglesz neki a tervezett 10.(c:§
itt megint elücsörgünk kicsit, majd nekiveselkedünk a Hajagnak.

 

egész simán megy ez a felfelé is, valahogy sokkal nagyobb kövekre és meredekebb, hosszabb emelkedőre emlékszem tavalyról. valaki elhordta a hegyet azóta?!(c:§
útközben kétszer lehagyjuk egymást Aakrisszel (FB), akivel csak a másodiknál sikerül egymást fel is ismernünk. szegénynek görcsöl a lába, többször le kell szállnia tolni a bringát.
fent vár az extra frissítő állomás Nemistékkel. itt egész szépen összegyűlünk megint (Dinnye, Cejas, Phu, Speti, Aakrisz). Azso (vagy valaki más) beszól, hogy itt már ne pihenjünk, pedig csak egy kis energiapótlást tömtem magamba.
aztán együtt nekiindulunk a hátralévő km-eknek. egy kis kavirnyálás még az erdőben, majd a földúton. egy pár ismeretlen bringás bizonytalankodik egy helyen, nem látják a felfestett 6-osokat.(c:§ mondtam nekik, hogy mi eddig a G betűket követtük és az bevált.(c:§
majd jött a nagyon klassz, jólmegérdemelt zúzás lefelé a betonon. itt már szerintem a fülemen is folyik ki az endorfin.((c:§ mondom is Spetinek, hogy én tiszta kábszeres vagyok.(c:§

elérjük Márkót, aztán még egy pici földutas tekergés és rajta vagyunk a főúton Veszprém felé. hihetetlen jó most átmenni a viadukton, nézelődök, közben vigyorgok ezerrel. (najó! ezt az egész túrán csináltam.(c:§)
és így mosolyogva érünk be a célba is.

 

bruttó idő (saját mérés szerint): 10:18. ha nincs az a hülye defekt, akkor 10 órán belül. de sebaj! van jövőre miért visszajönni.(c:§

közben elfogyott: 2 szendvics, 2 bombi, 2 kismackó szelet, 1,5 l isostar, sok-sok víz, 6 dl fanta, nemtommennyi tea

 

köszönöm szépen a HBSE-nek a szervezést! a nyilazós felfestést külön is!

minden tökéletes volt!