Scholl4 Creative Commons License 2007.07.14 0 0 628
Az alkalmilag megjelenő csótányokkal szemben a bábolnás ragasztós csótánycsapdát (biostop, megfoglak-b) tudom ajánlani ezzel elfoghatók a bejutó egyedek valamint szépen mutatja a lakásban az esetleges kritikus pontokat.
Hosszú ideig hatásos, egyéni védekezésre, de főleg megfigyelésre nagyon jó.

Mi a gélt elsősorban azokon a helyeken használjuk, ahol a permetezés nem javasolt (konyhaszekrény- ételek környéke), nagy előkészületet igényel (zsúfolt helyeken, öltöző) illetve a permetezőszer nyomot hagyhat (pl lambéria, sötét szinű bútorok, kényes szinű festések). A gél minden szempontból veszélytelen, adódik ez egyszer az imidakloprid hatóanyag alacsony toxicitásából és mindössze 2.1%-os koncentrációjából (a gél többi összetevője egyszerű csalogató és vivőanyag). A legfontosabb viszont hogy a permetezéssel ellentétben itt semmi nem jut a levegőbe, nincs szag, nem kell szellőztetni, és sosem fog az ember érintkezni a gélpöttyökkel - jó esetben még az elhullott csótányokkal sem ezek ugyanis gyönyörűen eltakarítják egymást így teljesítve ki a hatóanyag "dominó effektusát". Azt azért nem árt tudni hogy ez bár hatóanyagtartalma miatt szabadforgalmú lenne, a kijuttatási technológia miatt (csak gélkihelyező pisztollyal lehet kijuttani optimálisan, ami nevetséges de 20.000Ft-tól kezdődik) elvileg csak szakképzett személy vásárolhatja.
A gyártó 4-5 hónap hatástartamot ír, ami tapasztalataink szerint a gyakorlatban lényegesen rövidebb idő, a poros gélpötty a csótányt már nem érdekli.

Nem ajánljuk a gélezést önállóan a következő esetekben: azonnali mentességre törekvés esetén, nagy alapterületű és nagy belmagasságú épületekben, csarnokokban (vonzó hatás kevésbé érvényesül), erős fertőzöttség ("elindul a fal" :) ) esetén, valamint olyan helyeken sem ahol korlátlan mennyiségben talál magának más táplálékot a csótány és/vagy általánosan rossz higiéniai körülmények között. Ilyenkor csak mint kiegészítő módszer jöhet szóba.



Előzmény: d_p (626)