orpheline Creative Commons License 2007.07.13 0 0 286
Az esztergomi Vaszary Kolos Kórház adósságállománya meghaladja a 620 millió forintot, a hatvan napon túli lejárt tartozások összege ezen belül több, mint 336 millió forint - Az önkormányzat jogi lépések megtételét határozta el.
2007.07.13 16:20 MTI


Az esztergomi Vaszary Kolos Kórház adósságállománya meghaladja a 620 millió forintot, a hatvan napon túli lejárt tartozások összege ezen belül több, mint 336 millió forint; az önkormányzat jogi lépések megtételét határozta el, hogy a teljesítménykvóta szerinti egészségbiztosítási pénzhez hozzájuthasson - tájékoztatta az MTI-t pénteken a város sajtóreferense.

"A kórházban nemrég összesítették az első féléves gazdasági adatokat, a nemrég még jó mutatókkal büszkélkedő intézmény helyzete aggodalomra ad okot" - tette hozzá Takács István. A 3,2 milliárd forintos költségvetéssel rendelkező Vaszary Kolos Kórház április óta havonta 50 milliós hiányt kénytelen elszenvedni, mert az intézmény volumenkorlátját 400 ponttal csökkentették. Az egészségügyi reform nyomán 40 ágyat építettek le, 41 nővért küldtek el és 18 orvostól kényszerültek megválni - mondta a kórház helyzetéről Stróbl József gazdasági igazgató.

Az önkormányzat az ezredfordulón megóvta a megszüntetéstől az intézményt, jelenleg évente 150-200 millió forinttal támogatja a kórházat, mely Komárom-Esztergom megye keleti részét látja el. A környék önkormányzatai közül a dorogi kistérség és a nyergesújfalui képviselő-testület egyaránt kétmillió forintot szavazott meg a Vaszary Kolos Kórház támogatására.