Újabb kalandom volt, ugyanis Szegeden jártam és bár én bajai hívő vagyok, de azért gondoltam megkóstolom a híröst is.
A Fehértói halászcsárdába mentem, nem is vacakoltam a rendeléssel, pontyhalászlét kértem. Hogyan is írjam le??
Nem volt ezzel az étellel semmi baj, lének lé volt, halnak hal, sőt a halhús állagát, sózását tekintve kifejezetten finom volt. Ami miatt nem leszek továbbra sem szegedi hívő az az, hogy ez egy gulyásleves volt sok borssal, zöldségek nélkül, ebben a verzióban viszont a hagyományos verziót (marhahús, krumpli, répa, stb) részesítem előnyben. A másik dolog a lé színe. A bajaiban azt szeretem, hogy a lé színe piros, itt viszont csak a tetején a zsiradék, maga a lé, az szürkés (bár ezért már a múltkor megszóltak itt, lehet, hogy színvak vagyok).
Utána viszont mákos habos palacsintát ettem meggyes mártással, ebben semmi hiba nem volt, bajai halászlé után is kitűnő lehet.
Maga a hely, bár nem olcsó (halászlé, mákos pala, víz 2400 Ft), a kiszolgálás meg az egész nagyon korrekt.
Üdv:
T