rezső Creative Commons License 1998.12.01 0 0 140


Cikk a mai Magyar Hírlapból. Szép tőlük, hogy írtak róla. Kár, hogy hazudik az újságírónő.


Eldől, kié lesz a Marco Polo

Kulcsár Anna

A Fővárosi Bíróságon (FB) ma kezdik meg a bizonyítást annak a bonyolult szerződéses kapcsolatnak az ügyében, amely a Postabank közreműködésével kialakított Marco Polo Szálloda tulajdonjoga és működtetése miatt indult. A mai tárgyalásra tanúként idézték meg Vásárhelyi Katalint, Szekeres Imre szocialista politikus feleségét is.
Bár az ügyben eddig még semmiféle bizonyítás nem volt, a FB felhívta a földhivatalt, jegyezze be a tulajdonjogi pert a szálloda VII. kerület, Nyár utca 6. szám alatti ingatlanára. Mint a végzés indoklásából kitetszik, ez mindössze a tulajdonjog vitatott voltáról tájékoztatja az érdeklődőket.
A keresetlevél szerint a szálló üzemeltetésében gyakorlattal rendelkező Molnár házaspár 1996 áprilisában szálloda működtetésére alapította meg az Universum Kft.-t, ügyvezetőjéül később Vásárhelyi Katalint jelölték ki. Molnárék állítása szerint Szekeresné szerepe az volt, hogy pénzt szerezzen az üzlethez - ez sikerült is: a Postabank cége, a Dom Rt. a vállalkozás finanszírozására létrehozta az Ernitus Kft.-t. A kereset állítja, a kezdeményezők eredeti elképzelése nem valósult meg: Vásárhelyi Katalin nem kívánta lehetővé tenni, hogy az Universum Kft. megszerezze a finanszírozásra létrejött Ernitus Kft. üzletrészét, illetve a szálló tulajdonjogát, noha mindennek fele Vásárhelyi Katalint illette volna meg. A politikus felesége új kft.-t alapított, s feltehetőleg teljes egészében annak szánta a tulajdont. Molnárék cége a létrejött rövid távú bérleti szerződés érvénytelenségéért perel színlelt ügylet és megtévesztés címén. Kéri az üzletrész adásvételéről szerinte szóban megkötött szerződés létrejöttének megállapítását is. A bíróság várhatóan a tanúk kihallgatásával kezdi meg a bizonyítást. Mára beidézték Vásárhelyi Katalint is.