Szia Mindenki, ismét!
Engem nemrég kezdtek kivizsgálni, a munkavégzésemet is nagyon megnehezítő panaszaim miatt. 53.éves vagyok.
Nálam, a mellékvesekéregtúlműködést csak ORADEXON-tbl. terheléssel lehetett kimutatni, nagyon minimálisat,kortizol-túltermellődéssel. Ez 28.évvel ezelőtt volt.
Azóta csak "sima" vérvétellel normális értékeim vannak.
A menzeszem mindig pontos volt,1-2.nap eltéréssel.
Viszont nagyon kövér vagyok,// lefogyni nem tudok, ma már 4x-i inzulinon vagyok!! //
A striáim mindig csak gyöngyházfényüek voltak. A kerek-tokás-szőrös arc, hájasan lelógó has, izületproblémák, elbarnut bőr, pikkelyszerű bőrelváltozás arcon,fül mögött, vízvisszatartás,viszketés, homályoslátás fejfájáskor,stb.ezek mind megvannak a mai napig is!
A hormoneredményeim a mai napig is jók, kivétel a Progeszteron, ami 0.30 nmol/l //3.18 - 6.36 //.
A cukrom az enyhén szólva ugrál! Az utóbbi két évben 3-6.havonta állítani kell,az inzulinadagom emelni kell. Ma már 52 egységnél tartok, 4x-i elosztásban,150.gr.CH /szénhidrát/
Ezeket csak azért írtam le, hogy láthassátok, mennyire nehéz, és bonyolult még a hozzáértőknek is elbírálni, "rendbehozni" a hormonok okozta problémákat!
A www.hipofizis.hu honlapon részletesen le van írva, mit szabad, és mit nem szabad a hormonok miatt csinálni! // fogamzásgátló = TILOS!, gyógyteákat nagyon módjával, mert még mindig nem igazán tisztázott a hatásuk hosszútávon,stb.......//
Remélem, tudtam valamicskét segíteni: üdvözlettel
Zsuzsanna-Cecilia